Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp, ned och upp för Modo

Nu är det uppåt igen för Modo Hockey.

Annons

Först upp, sedan ned - och nu upp igen.

Modos resa hittills i elitserien har varit omväxlande.

Vi har kommit tillbaka starkt efter uppehållet, sa andretränaren Peter Andersson efter enkla 4-1 hemma mot Rögle.

Efter förlust i premiären tog Modo poäng elva matcher i rad och ledde serien efter tolv omgångar.

Sedan gjorde Örnsköldsvikslaget en rejäl dykning, tog tre poäng på åtta matcher och såg de nedre strecken närma sig.

Men uppehållet i början på november gjorde uppenbarligen Modo gott. Efter omstarten har det blivit fem segrar på sex matcher och segern mot Rögle var fjärde raka.

Vi har kommit tillbaka starkt. Vi ser positivt på framtiden, men det gäller att vi håller i det här spelet, sa andretränaren Peter Andersson.

Något oväntat har Modos fjärde kedja med Morten Madsen, Kristian Forsberg och Peter Öberg, normalt en så kallad checking line, klivit fram och spelat avgörande roller.

I torsdags mot HV 71 blev Madsen matchvinnare med två mål i 4-2-matchen.

Mot Rögle inledde just Madsen målskyttet med ett tidigt 1-0-mål och Öberg fyllde på med 2-0.

Kedjan jobbar hårt, vinner mycket i anfallszon och det syns i spelet att alla tre har självförtroende. De vågar sig på mer och mer, sa Peter Andersson.

Matchen blev ensidig, där Rögle visade allt annat än elitserieklass i två perioder. Hade ett lekfullt Modo spelat lite "rakare" hade det runnit iväg betydligt längre än till 4-0 i andra perioden.

Rögle fick heller inte speciellt mycket hjälp av målvakten Martin Gerber, som gav ett oengagerat och slarvigt intryck. Han blev också utbytt efter 4-0.

Det var bara stundtals i tredje perioden Rögle matchade Modo spelmässigt, men var aldrig i närheten av att hota hemmalagets trepoängare.

Vi åker och gömmer oss, tittar på och blir väldigt små där ute. Men vi avslutade i alla fall med en bra tredje period, sa Rögles tränare Dan Tangnes.

Rögle förankras allt fastare på sista plats i tabellen. Lördagsförlusten var nykomlingarnas fjärde på fem matcher och avståndet till kvalstrecket bara växer.

Modos framtid ser ljusare ut. Laget är uppe på sjätte plats och har topp fyra inom räckhåll.

Skadade lockoutspelaren Alexander Steen är dessutom snart på ingång, och Niklas Sundström - som utgick tidigt mot HV 71 - spelar antagligen nästa match.

Mer läsning

Annons