Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundström inte aktuell för derbyt

/
  • Modokaptenen Niklas Sundström är fortsatt revbensskadad och är inte aktuell för spel den här veckan till att börja med.

Modokaptenen Niklas Sundström är fortsatt skadad och inte aktuell för spel under den här veckan till att börja med.
– Efter helgen ska vi ta ett snack igen så får vi se, säger Niklas.

Annons

Sundström besväras av en revbenskada som han ådrog sig i slutet av första perioden mot HV 71 hemma i Fjällräven Center för en vecka sedan. Smällen fick han i samband med en helt vanlig kampsituation ute på isen och det fanns ingen ojuste alls med i bilden.

– Det klickade till och jag förstod att det var någonting galet. Jag försökte ändå i ett byte i andra perioden också, men det gick inte utan det var bara att bryta matchen.

Sedan dess har han suttit vid sidan både mot Rögle och Skellefteå och Niklas utesluter även spel i derbyt mot Timrå i kväll och Färjestad på lördag.

– Det är oerhört frustrerande att följa matcherna från sidan, betydligt mera nervöst än att vara med på isen. Fast när smärtan säger ifrån som den gör för dagen har jag inget annat val utan det är bara att acceptera läget.

I tisdag gick Sundström på is första gången efter skadan och igår körde han också kondition ute på isen. All rehabträning sköter han tillsammans med fystränaren Jocke Bäckström:

– Det positiva nu är väl att det är betydligt roligare att vara ute på is än att sitta upp på en testcykel, säger han och ler.

Sundström fortsätter träna på is under resten av veckan och avgörande för intensiteten är helt och hållet smärtorna till följd av skadan.

– Under kontrollerade former är det inga problem alls att träna. Men under en match är det lätt att man förivrar sig och vill för mycket, samtidigt som man inte kan styra över hur motståndare agerar.

Modokapten är helt inställd på att vara tillbaka så snart smärtorna lagt sig och det känns bra. Det finns inga tankar alls på att hålla igen och spara sig över juluppehållet som infaller om fem omgångar.

– Känns det bra så spelar jag. Inget snack om det.

Annars har Niklas Sundström inte haft några problem under hösten. Inga övriga skavanker på kroppen och Modo visade en uppåtgående kurva när han tvingades kasta in handduken mot HV 71.

– Uppehållet gjorde oss gott. Vi som var hemma tränade mycket och hårt och de som var på landslagsuppdrag fick energi av det. Nu har vi en del skador, men samtidigt har det gett utrymme för bra spelare som kommer underifrån.

Mer läsning

Annons