Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkbaum nollade AIK

/

Trots en massiv AIK-press i slutperioden vann Modo och tog tre blytunga poäng och skapade därmed också en lucka till lagen under slutspelsplats.

Annons

Samuel Påhlsson kom, sågs, rev ner applåder – och lämnade isen som en vinnare.
Men i slutänden var det en österrikare som stal showen när Modo besegrade AIK med 2–0.
– Jag gör bara mitt jobb, säger Bernhard Starkbaum.

När två perioder var avverkade i Fjällräven Center ledde Modo rättmätigt med 1–0 – efter mål av Per-Åge Skröder – och i skottstatistiken stod det hela 30–17 till hemmalaget.
20 effektiva minuter senare var skotten 32–34.
Och ställningen? 2–0, sedan Niklas Sundström avgjort med ett slagskott (!) i krysset efter 18.48.

Modo vann alltså tredje perioden med 1–0 trots att AIK vann skotten med 17–2. Det säger en del om hur viktig Modomålvakten Bernhard Starkbaum var för att hemmalaget skulle avgå med segern. Han hade minst sagt mycket att göra i slutronden.
– Jag gör bara mitt jobb, säger Starkbaum ödmjukt.
– Jag försöker att uppträda lugnt och hjälpa laget att bygga upp självförtroendet. Spelet öppnades upp i tredje perioden men jag tycker ändå att vi stod för en bra arbetsinsats och höll oss till vårt system. Och vi fick tre poäng, det är det viktigaste.
Starkbaum noterades i går för sin femte nolla för säsongen – med det är han delad etta i serien – och har finfina 93,22 i räddningsprocent.
Men, som han säger, är segrarna viktigast – och Starkbaum har nu 17 stycken i bagaget.
Samuel Påhlsson har bara varit med om att spela hem en seger den här säsongen, men så har han ju bara haft ett försök på sig också. 35-åringen gjorde i går sin efterlängtade comeback i elitserien – inför 7 600 åskådare – och var nöjd med det han presterade.
– Det är svårt att veta vad man ska förvänta sig, men det kändes ganska bra. Jag försökte att vara rätt i banan och inte ge bort någon puck. Jag ville inte försöka "för mycket". Om man tappar pucken och inte är hundra procent är det svårt att jaga i kapp den, säger Påhlsson.
Det var den 20 augusti som olyckan var framme för Påhlsson, som slet av hälsenan under en barmarksträning. Nu, lite mer än fyra månader senare, är han inte rädd för att historien ska upprepa sig på isen – tvärtom.
– Nej, hälsenan var jag inte orolig för. Jag vet att den ska hålla. Den ska till och med vara starkare än vad den var tidigare. Det enda är väl att fotleden i övrigt är lite svagare nu och inte har full rörlighet, säger Påhlsson och konstaterar sedan:
– Det gäller att man är redo för alla närkamper och ruscher, så att man inte går in i någonting halvdant, för då gör man illa sig.
Du har väl aldrig varit någon som går in halvdant i situationer..?
– (skratt) Nej, jag vill gärna gå in och göra rätt för mig.
Modotränaren Ulf Samuelsson var nöjd med det han fick se.
– Det var kul att se Påhlsson. Han fick gå in och dra ett stort lass även fast det var hans första match. Men det är klart att man förväntar sig en viss startsträcka för en spelare som kommer från NHL och som dessutom har missat en halv säsong på grund av skada.

Mer läsning

Annons