Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öberg: "Jag hann bli ordentligt orolig"

/
  • Peter Öberg gjorde både mål och assist mot Rögle.
  • Peter Öberg är glad efter att ha gjort mål bakom en skakig Martin Gerber. Tillsammans med Morten Madsen och Kristian Forsberg bldar de Modos hetaste kedjeformation.

De har matchats som tredjekedja mest hela säsongen, men med Niklas Sundström och Alexander Steen borta har de klivit fram.

– Vi har haft bra snurr ett par matcher nu. Kul att vi får lite utdelning nu också, säger Peter Öberg som noterades för ett mål och ett assist när Modo besegrade Rögle med 4–1.

Annons

Uppehåll skapar en naturlig möjlighet till omstart.

Framgång föder framgång.

– Man kan rada klyschorna på rad, men det är faktiskt precis så det är. Får man medgång får man bättre självförtroende och då vågar man mer nästa gång.

– Och just nu lyckas vi rätt bra med det vi gör, säger Peter Öberg och ler brett sittandes i omklädningsrummet med ett stort kylande bandage på högerknät.

Allt var nämligen inte frid och fröjd efter den första perioden för den LN91-fostrade 30-åringen.

Trots en fin assist till Morten Madsens 1–0 och det egna 2–0-målet på målvaktsretur på just Madsens skott var det med bekymrad min han haltade in i omklädningsrummet i den första periodpausen.

– Jag hann bli ordentligt orolig. Det gick många dystra tankar genom huvudet när jag låg på isen och knät gjorde tväront, erkänner Öberg som dock fick lugnande besked under pausen.

Smärtorna i knät avtog och snabbtesterna gav positivt besked. Modos läkarteam lindade knät och Öberg kunde spela färdigt matchen med bandaget på.

Läs även: "Bildspecial från Modos seger över Rögle".

– Den kedjan visade vägen för oss i första perioden och de har spelat riktigt bra i en rad matcher nu. Det syns att de fått självförtroende för de vågar sig på svårare och svårare saker i anfallszon. Eftersom de lyckas så bra just nu kommer de också till bättre lägen, analyserade Modos assisterande tränaren Peter Andersson kedjans poängmässiga lyft.

Men Andersson ville även lyfta fram målvakten.

– "Starky" gjorde en bra match, synd att han inte fick hålla nollan bara, summerade Andersson.

Med både Niklas Sundström och Alexander Steen utanför laget i nuläget (båda verkar dock vara på ingång när som helst, reds anm.) genomförde Modo matchen med tre centrar. Mattias Ritola, Kristian Forsberg och David Gunnarsson.

Att den dubblerande Ritola trivdes med den extra speltiden syntes väldigt tydligt. Han var en av hemmalagets absolut bästa vid sidan av kedjan med Öberg-Kristian Forsberg och Morten Madsen.

Ritola som spelat 14 minuter och 39 sekunder/match i snitt i höst, var nu en bra bit över 15 minuter i speltid redan efter två perioder. I vissa byten lekte han och yttrarna Mario Kempe/Per-Åge Skröder med de stackars Rögle-spelarna.

4–1-vinsten kunde blivit ännu större om inte Rögles inhoppande målvakt Jonas Fransson spelat så bra som han gjorde när han fick lösa av Martin Gerber i Rögle-målet efter Nagys 4–0-mål.

Mer läsning

Annons