Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vann trist derby

►BILDSPECIAL Modo vann över Timrå med 2-0, tog tre poäng och skaffade sig en rejäl lucka till bland andra Timrå under slutspelsstrecket.

Det var nog det Modoiterna gladde sig mest över den här kvällen i Fjällräven Center.

Annons

Tredje perioden

Fortsatt tempofattig match där Timrå jagade kvittering men var oerhört trubbiga i avsluten och när man hade power play kom man knappt in i anfallszon. Modo försvarade sig dessutom väldigt bra.
Stor matchvinnare för Modo blev Bernhard Starkbaum som höll nollan för tredje gången den här säsongen och han räddade bland annat ett jätteläge för Max Friberg då drygt två minuter återstod.
Istället kunde Mattias Ritola göra 2-0 i tom kasse när 19 sekunder återstod.

Andra perioden:

Timrå öppnade allra starkast och tryckte på mot Modos mål under i stort sett de fem första minuterna, delvis tack vare ett powerplay. Inte bara en gång var det farligt kring Bernhard Starkbaum men Modomålvakten stod pall.
Ironiskt nog var det Modo som tog ledningen – och man gjorde det i sitt första riktiga anfall. Kyle Cumiskey tog pucken runt Timrå-kassen, spelade upp till Joonas Lehtivuori som pangade på med ett slagskott. Lundström släppte en retur och vem petade in den? Jo, Alexander Steen… Steen har annars varit ganska rostig i sin första match efter skadan.
Modo ska vara mycket glada för ledningen, för sett till spelet var det här Timrås period – även om den inte sällan kantades av samma hafsiga spel från båda lagen som den första perioden gjorde.
Skott: 8-17.

Första perioden:
Ingen höjdarperiod rent spelmässigt, båda lagen slarvade en del i inte minst passningsspelet och mestadels handlade de tjugo första minuterna om ställningskrig. Spelet böljade inte sällan fram och tillbaka och båda lagen vaskade fram ett antal chanser.
Den allra klaraste chansen hade Per-Åge Skröder som kom helt fri i slutet men avslutade med ett skott i axeln på Joakim Lundström. Richie Regehr var annars närmast då han träffade stolpen i numerärt överläge.
Timrå har testat Bernhard Starkbaum när tillfällen har getts och Modomålvakten har tvingats sträcka ut emellanåt. De flesta av gästernas skott kommer dock utifrån.
Alltjämt 0–0 inför andra perioden.
Skott: 9–10.


Inför matchen:
Modos lag ser lite annorlunda ut jämfört med matchen mot Skellefteå i tisdags. Klart sedan i förmiddags är att Alexander Steen kan spela och han kliver rätt in i första kedjan där han flankeras av Per-Åge Skröder och Mario Kempe.
Varken Kristian Forsberg eller Nichlas Torp finns med i dag heller. Däremot kliver Björn Svensson in i laget; han bildar en kedja ihop med Morten Madsen och Peter Öberg. Svensson har bara varit ombytt vid ett tillfälle de senaste tio omgångarna.
Janos Hari börjar på bänken.
Noterbart i Timrå är att Per Hallin, som var osäker startande inför kvällen, inte kan spela. Sebastian Erixon är däremot tillgänglig och kamperar ihop med Jonathan Carlsson.

Mer läsning

Annons