Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Modo ger jag inte mycket för i nuläget"

/
  • Kent

– Det är dags att inse att nuvarande elitserien inte är en tillräckligt bra produkt. Publiken sviker och det körs egna race inom Hockeyligan, säger Timrås sportchef Kent Norberg som vill ha in fler nya lag i ligan.

– För min del ser jag gärna 18 lag i högsta serien.

Norberg ger en känga till Modo Hockey.

– Ärligt talat ger jag inte speciellt mycket för Modo i nuläget.

Annons

Sporten träffade Timrås sportchef timmarna innan mötet med AIK i torsdags.

Vädret var riktigt besvärligt, tabelläget likaså.

– Visst hade vi gärna haft några fler poäng och ett bättre tabelläge, men det är ingen kris hos oss. Vi visste att vi skulle få en tuff säsong eftersom vi vill komma ikapp med ekonomin, medger Norberg som ser positivt på den del av säsongen som är färdigspelad.

Norberg styr sen in diskussionen på höstens hetaste ämne i hockey-Sverige: Lockout-spelarnas vara eller icke vara i elitserielagen.

– Jag kan garantera att vi skulle ha haft en 8-10 poäng till med en sådan som Henrik Zetterberg i laget. Och jag tror definitivt inte att Modo hade haft så många poäng som de har nu utan Alexander Steen. Inte Frölunda heller för den delen...

Du har ju själv spelat med Modo Hockey i fem säsonger. Är du förvånad?

– Nej, det kan jag inte säga. De har ju kört egna race även förut. Ärligt talat ger jag inte speciellt mycket för Modo i nuläget.

Hur är klimatet mellan er och Modo egentligen? Har det blivit frostigt?

– Nja. De sköter sitt på deras vis och vi sköter vårt. På isen har det väl snarare gått åt andra hållet än "frostigt". Det är inte många tacklingar som har utdelats i våra senaste derbyn, påpekar Norberg.

Anledningen till att rivaliteten mellan klubbarna minskat bottnar i – som nästan allt annat numera – ekonomin. Det är ingen hemlighet att båda klubbarna vill ha den andra klubben kvar i elitserien.

– Det skulle säkert innebära 1,5-2 miljoner kronor mindre att röra sig med för båda klubbarna. Förutom minskade intäkter vid ett par fullsatta matcher så skulle vi ju få två-tre långa bortaresor till, påpekar Norberg.

Att bli av med den västernorrländska rivalen är alltså inget Norberg vill. Däremot få fler motståndare i serien.

– Håller du på Färjestad och skall se dem möta Luleå för 31:a gången på en fem-sex år, hur kul är det? Nej, jag tycker att lag som Djurgården, Leksand, Västerås, Södertälje, Malmö, Mora och gärna Björklöven borde finnas med i högsta serien.

I torsdags fanns det många positiva signaler om en snar NHL-start. Nu är det dystrare igen.

– Jag har velat från dag 1 att NHL-konflikten skulle lösas snabbt. Det vill jag fortfarande.

Hur länge sitter Timrå "lugna i båten" om inget händer?

– Tills dess vi tio klubbar som följt det vi bestämt, kommer överens om något annat. Blir det inget spel i NHL före nyår ställs väl hela säsongen in och då blir det ju ett annat läge, säger Kent Norberg.

Det svenska transferfönstret stängs den 15 februari.

Mer läsning

Annons