Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Madsen tog befälet i målligan också

/

När Morten Madsen mycket elegant satte 2-1 pucken högt upp i taket bakom Fredrik Norrena i Växjös mål klev han upp på tronen som Modos bäste målskytt den här säsongen.

Med nio mål är Morten Madsen ensam etta i målligan och det är säkert överraskande för en hel del hockeyexperter.

Annons

– Kemin stämmer bra i hela vår kedja och jag har Forsberg och Öberg att tacka för en hel del också, konstaterade Modos danske landslagsman lite blygsamt efteråt.

Morten Madsen är inne på sin fjärde säsong i Modo och mycket pekar på att det här blir den bästa hittills. Inte bara för att han utvecklat sitt målsinne den här säsongen, och inte bara för att han visar stort hjärta i match efter match, utan kanske framför allt för att Madsen visar att han har känsliga händer också.

– Går det bra växer självförtroendet också och allting blir så mycket lättare. Jag tycker att vi är vi är stabilare som lag också jämfört med förra säsongen.

Varför är Modo bättre den här säsongen?

– Till att börja med känns som att vi känner varandra mycket bättre nu och vi har högt i tak inom laget. Har man gjort någonting som är dåligt får man höra det också, och det är bra för oss. Det lyfter spelarna.

Morten Madsen svarade för en fullträff mot Växjö och det var alltså danskens nionde mål för säsongen. Ett läckert mål där han fick pucken vid egen blå, åkte in i anfallszon och istället för ett förväntat pass till Kristian Forsberg på kanten så gick Madsen rakt på mål:

– Jag såg en lucka och tänkte att jag prövar väl. Sedan var jag ensam med Norrena och tänkte direkt att jag skulle sätta pucken högt. Det var ju inte första gången direkt som han la sig på det där sättet.
– Dessutom hade jag fått en hel del tips av "Masken" (Maciej Szwoch, målvaktstränaren) om honom i olika situationer, fortsatte Madsen som gjorde elva mål under hela förra säsongen.

Han hade fler lägen att utöka sin och Modos målskörd, men det stannade vi ett den här gången för lagets hetaste anfallstrio och den som definitivt överraskar mest på sistone, firma Morten Madsen–Kristian Forsberg–Peter Öberg.

– Men vi är inte nöjda med det här. Nu tittar vi framåt och har två väldigt viktiga matcher framför oss den här veckan innan det blir uppehåll. Vi går självklart för nya poäng som kan ge oss ännu större försprång till lagen bakom oss.

Modotränaren Ulf Samuelsson lyfte också fram just den här enheten med Madsen-Forsberg-Öberg på presskonferensen efteråt:

– Det var den kedjan som ledde oss och visade vägen igen, berömde han.

Mer läsning

Annons