Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cumiskey hjälte i förlängningen

/

Kyle Cumiskey gick från syndabock till hjälte när Modo Hockey besegrade Linköping borta med 5–4 (1–1, 2–1, 1–2, 1–0).

– Det slutade ju lyckligt, skrattar kanadensaren som drämde in det avgörande målet i förlängning.

Annons

Modo hade tre poäng inom räckhåll efter en väl genomförd bortamatch. Men trots ledning med 4-2 med drygt fem minuter kvar lyckades man inte stå emot Linköpings press i slutet av den tredje perioden.

Kvitteringen till 4-4 kom med endast 1.09 kvar av matchen. Då satt Kyle Cumiskey i utvisningsbåset på grund av en hakning. Linköping tog ut målvakten och Pär Arlbrandt lyckades trycka in kvitteringen som gjorde att matchen gick till förlängning.

Kyle Cumiskey kände sig så klart inte så glad när trepoängaren försvann all världens väg.

– Det kändes som jag hade svikit laget i och med utvisningen.

Men det var ändå kanadensaren som skulle få sista ordet i matchen. För i förlängningen fick Modo inleda med en man mer på isen – och då klev Kyle Cumiskey fram som matchvinnare.

– När 4–4 kom så tänkte jag "det här tar vi ändå på övertid". Sedan fick vi ju ett power play direkt och det tog vi vara på.

Det matchvinnande målet var ett stenhårt slagskott som Cumiskey drämde upp i krysset. Modobacken blev plötsligt helt ren i slottet efter en öppnande passning från Alexander Steen.

– Jag hade gott om tid att sikta in mig och jag såg öppningen som fanns. Steens pass var också riktigt bra.

– Så klart att det hade varit kul att få med oss alla tre poängen, men vi är ändå glada att vi åker härifrån med en vinst.

Den skridskostarke Kyle Cumiskey har svarat för hela 21 (3+18) poäng och toppar Modos interna poängliga. Och kanadensaren toppar elitseriens poängliga bland backarna.

Modo gjorde en ganska bra bortamatch i svårspelade Cloetta Center. Visserligen släppte man in det sista målet i numerärt underläge.

Men assisterande tränaren Peter Andersson var ändå mycket nöjd med hur hans lag uppträdde i box play.

– Vi drog på oss mycket utvisningar och det störde vår rytm. Men box play var otroligt bra. De fick knappt några lägen alls i sina power play, konstaterar Andersson.

Faktum var att Modo också gjorde ett mål i numerärt underläge när lagets bäste målskytt Morten Madsen – nu uppe i tio mål totalt – sprätte upp en backhand i slutet av mittperioden

– Dessutom gjorde vi två mål i power play, vilket var positivt. Jag vill också berömma "Starky" (Bernhard Starkbaum) som var bra i mål.

En match återstår innan landslagsuppehållet och den spelas hemma på lördag. Då gästas Fjällräven Center av Luleå.

Kyle Cumiskey ser fram emot att ta emot Luleå som är den sista motståndaren innan jul.

– En riktigt stor match för oss. Man vill alltid gå in i uppehållet med en seger och det ska vi göra allt för att få också.

Mer läsning

Annons