Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodén kräver svar från Hockeyligan

/

Alexander Steens agent Kalle Bodén tar strid.

I ett mejl till Hockeyligans vd Jörgen Lindgren söker han klarhet i frågan om korttidskontrakten – och hotar med att ta ärendet vidare rättsligt.

Annons

Lockoutdebatten i elitserien tog ny skruv på tisdagen, då Marknadsdomstolen upphävde det interimistiska beslut som Konkurrensverket tog i september.

Hockeyligan firar det som en framgång, att ligan själv får bestämma över sin egen verksamhet, men samtidigt har en rad frågetecken dykt upp efter domstolsbeslutet.

Den stora frågan är vad beslutet egentligen innebär för de omtvistade korttidskontrakten – och i synnerhet för Modos Alexander Steen.

Av domen går det nämligen att utläsa att Marknadsdomstolen inte särskiljer korttidskontrakt med NHL-spelare med andra korttidskontrakt.

Läs mer: "Så här svarar Hockeyligan"

Inga klara direktiv finns från Hockeyligan och till Expressen säger ordföranden Anders Hedin att ligan kommer att titta närmare på domen först efter julhelgen.

– Det är inga andra beslut tagna än de som togs förut. Det är upp till klubbarna om de vill följa det beslutet eller inte. Vi kan inte tvinga någon att göra si eller så, men sen får vi se vad det blir för konsekvenser, säger Hedin.

Kalle Bodén, Alexander Steens agent, vill å sin sida ha klara besked redan i dag. På annandagen möts Modo och AIK i Örnsköldsvik och Bodén kräver i ett långt mejl – som Allehanda.se kan publicera här nedan – svar på om Steen kan spela i matchen utan att Modo blir straffat.

Mejlets adressat är Jörgen Lindgren, Hockeyligans vd.

Därtill vill Bodén att Lindgren motiverar varför Kris Beech, som just AIK har på ett korttidskontrakt för tillfället, kan tillåtas spela på annandagen om Alexander Steen inte får vara med.

Noterbart är att Steens kontrakt med Modo är skrivet för hela säsongen, men innehåller en NHL-klausul.

Bodén hotar med att ta saken vidare rättsligt – så långt det bara går – om Steen, som Bodén uttrycker det, "diskrimineras".

Kalle Bodéns mejl i sin helhet:

"Jörgen!

Jag såg ditt uttalande om Kris Beech och Alexander Steen i Aftonbladet.

Domen i Marknadsdomstolen rör endast er rätt att förbjuda avtal som inte sträcker sig över hela säsongen. Domen säger ingenting om lockoutade NHL-spelare. Om Ni vill tillämpa Er rätt att förbjuda korttidsavtal måste ni fortfarande göra det med en princip som är lika för alla spelare.

Alexander Steen har ett avtal för hela säsongen med en klausul för NHL-spel.

Kris Beech har ett avtal som gäller match för match.

På vilken grund anser du att Kris Beech äger rätt att spela mot MoDo den 26 december och att Alexander Steen inte ska få spela den matchen? Alexander Steen är fortfarande en svensk & europeisk medborgare och om han diskrimineras på de grunder jag anför ovan kommer jag återigen att göra rättslig sak av det i alla instanser som är tillgängliga.

Efter ingående samtal med Per Karlsson på Konkurrensverket kan jag meddela att han delar min uppfattning att domen i Marknadsdomstolen inte medför en rätt för Er att särbehandla Alexander Steen gentemot t ex Kris Beech.

Alexander Steen vill spela matchen den 26 dec, men vill inte att hans klubb skall drabbas av en sanktion för att han deltar. Jag vill därför ha en bekräftelse från Er om Alexander Steen kan – eller inte kan – delta i matchen den 26 dec på samma villkor som Kris Beech.

Då detta är den sista affärsdagen innan den aktuella matchen vill jag ha ert svar i saken senast kl. 16.00 idag."

Under kvällen fick Ö-viksadvokaten ett svar genom ett mejl skickat från Hockeyligans vd Jörgen Lindgren:

"Hej Kalle,

Tack för Ditt mail.

Jag ser ingen anledning för SHL att besvara Din fråga. Eftersom Din fråga närmast rör förhållandet mellan Din klient och MoDo har jag kopierat in Anders Trollsås och Markus Näslund i detta svar.

Vi företräds som Du mycket väl vet av Wistrands i de här frågorna. Jag är tacksam om Du fortsättningsvis vänder Dig till dem direkt.

God Jul

Jörgen"

Så här svarar Hockeyligan.

Mer läsning

Annons