Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bodén fick svar från ligan

/

Hockeyligans advokat svarade Kalle Bodén under fredagskvällen - men hockeyvärlden blev inte klokare för det när det gäller korttidskontrakten.

Annons

Alexander Steens agent, Kalle Bodén, skriver följande i ett sms till Sporten efter att ha fått ett svar av Hockeyligans advokat om hur de ser på Alexander Steen och Kris Beech respektive kontrakt.
- Jag fick svar från Hockeyligans advokat sent igår kväll. Hockeyligan vill - eller kan - inte ge något utlåtande om Steens respektive Beechs status. Sannolikt har Hockeyligan förstått att de befinner sig i en mycket svår rättslig situation.

Bodén krävde under fredagen svar på hur Hockeyligan ser på och motiverar varför Kris Beech, som AIK har på ett korttidskontrakt för tillfället, kan tillåtas spela på annandagen om Alexander Steen inte får vara med. Bodén ville veta varför Alexander Steen i så fall diskrimineras, till skillnad från Beech och andra spelare som spelat i elitserien på korttidskontrakt.

Hockeyligan har också berättat att det kan bli tal om sanktioner mot Modo Hockey, om de använder sig av Alexander Steen. Ett uttalande, ocsom upprör Kalle Bodén.
- Eftersom Konkurrensverket har ett pågående ärende mot Hockeyligan kommer det, inte minst efter mina kontakter med Konkurrensverket i går, att bli mycket intressant att följa utvecklingen efter Lindgrens och Hedins uttaladen om eventuella sanktioner mot Steens arbetsgivare.

- Det blir också intressant att se om Hockeyligan kommer att agera lika kraftfullt mot Beechs klubb eftersom hans avtal på ett mycket tydligt sätt bryter mot bestämmelsen om korttidsavtal, vilket var Hockeyligans eget argument i Marknadsdomstolen och det enda som domen reglerar.

Det senaste åren finns det en rad klubbar som tagit in spelare på korttidskontrakt. Joakim Eriksson är ett exempel, som ersatte Michael Holmqvist i Linköping under förra säsongen.
- Sannolikt är det mycket besvärande för Hockeyligan att flera av de klubbar som klagat mest över att Steen spelat på ett avtal för hela säsongen, med rätt att bryta för spel i NHL, själva på ett mycket tydligt sätt brutit mot bestämmelsen om att inte tillåta korttidsavtal; t ex Helbers Linköping som tagit in Joakim Eriksson och Timrå som så sent som för någon vecka sedan skrev korttidsavtal med Richard Demén.

Mer läsning

Annons