Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt Modo föll i Karlstad

/

Färjestad fortsätter att vara Modo övermäktiga den här säsongen. På lördagen kom tredje raka förlusten mot värmlänningarna.

Annons

Tredje perioden: Modo hade kniven mot strupen hela perioden men det var sällan som laget visade någon riktig desperation. Överlag i perioden – och matchen i stort – var laget alldeles för lojt. FBK var inte särskilt bra heller men hemmalaget hade inga större problem med att hålla rent i egen zon.

Kort sagt kan man säga att "special teams" avgjorde matchen. Färjestad gjorde båda sina mål i powerplay och även om Modo också nätade med en man mer hade Ö-vikslaget svårt i de numerära överlägena. I tredje perioden hade Färjestad tre utvisningar, varav en med dryga minuten kvar, men det blev knappt ens farligt i hemmalagets zon.

Skott: 3–9.

Andra perioden: Modo ryckte upp sig från start och var betydligt bättre än laget var i den första perioden – förvisso utan att briljera på något sätt.

Det dröjde exempelvis över tio minuter innan Färjestad sköt sitt första skott på mål.
Modo kunde också kvittera i powerplay genom Mario Kempe. Under ännu en avvaktande utvisning sköt Per-Åge Skröder pucken mot mål och Kempe fick till en styrning som ställde Alexander Salák i hemmalagets kasse.

Sedan var det Modos tur att dra på sig utvisningar och än en gång blev ett numerärt underläge kostsamt. Joonas Lehtivuori var inte tillräckligt rejäl när han skulle lyfta pucken ur egen zon, FBK snodde åt sig trissan och Rickard Wallin hittade en fristående Christian Berglund framför mål. Berglund hittade i sin tur en lucka mellan benskydden på Starkbaum.

I slutet av perioden delade Mattias Ritola ut en tung tackling vid Färjestads bås. Målskytten Berglund blev vansinnig, kom in från FBK:s bås och gav sig på Ritola.

Det hela slutade med två minuters utvisning för Ritola och fyra minuter samt matchstraff för Berglund.

Modo har 1.18 kvar i powerplay när den tredje perioden tar vid.

Skott: 5–6.

Första perioden: Modo gjorde på intet sätt någon bra insats under de första tjugo minuterna. Skottstatistiken slutade 14–5 till hemmalaget och den säger en hel del, även om FBK inte skapade särskilt många klara chanser.

Ett mål föll i perioden och det var Per Åslund som gjorde det, i numerärt överläge. Modo hade nästan klarat av de två minuterna i boxplay, men med sju sekunder kvar stod Åslund vid Bernhard Starkbaum och petade in en retur.

Dave Spina var den som satt utvisad, för en crosschecking, när målet föll och Spina blev omgående bänkad av tränarna efteråt: Marcel Müller tog hans plats i andrakedjan.
Modo spelar överlag lojt och är steget efter FBK i många situationer.

– Vi kommer inte upp i den standard vi ska spela, vi jobbar inte tillräckligt hårt helt enkelt, säger Modobacken Jonas Ahnelöv till CMore i periodpausen.

Inför matchen: Kristian Forsberg är spelklar igen när Modo i eftermiddag möter Färjestad på bortaplan. Forsberg har ju missat de två tidigare matcherna i veckan, de mot Skellefteå och Timrå, på grund av skada men i Karlstad är han återigen i matchtruppen.

Forsberg bildar, liksom innan skadan, en kedja tillsammans med Morten Madsen och Peter Öberg. Det här innebär också att Madsen "slipper" spela center då Forsberg tar den rollen.

I övrigt ställer Modo upp med exakt samma manskap som senast, med skillnaden att Björn Svensson kliver ner i fjärdekedjan samt att Edwin Hedberg får börja matchen på bänken.

Mer läsning

Annons