Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildspecial: Fjärde raka segern för formstarkt Modo

Modo Hockey vann med klara 4-1 mot Rögle efter en stark match.

Annons

Första perioden
Modo Hockey´s formkurva verkar fortsatt peka uppåt. Åtminstone om man skall dra växlar på den första perioden hemma mot Rögle.
Den formation som varit hetast i hemmalaget är återigen kedjan med Kristian Forsberg, Peter Öberg och Morten Madsen. Den sistnämnde inledde målskyttet efter 6:53 assisterad av främst Peter Öberg som hittade Madsen på väg in i "slotet".
Nästa byte för kedjan blev lika lyckosamt det. Kristian Forsberg tog in pucken i Rögles zon, spelade över till Peter Öberg som ville vägga med Forsberg. Pucken tog på en Röglespelare och hamnade istället till Morten Madsen. Madsens skott räddades av Martin Gerber i Röglekassen, men Öberg rakade in returen.
Modo fortsatte pressa på direkt efter 2–0-målet, men i kraft av två utvisningar har Rögle jämnat ut spelet under den avslutande delen.
Inför fortsättningen ser det dock stabilt ut. Enda orosmolnet är att Peter Öberg eventuellt knäskadades i sista spelminuten av första perioden efter att ha fastnat i en duell mot två Röglespelare i mittzon. Öberg var dock med på isen direkt i andra perioden. Lugnande besked alltså.

Skott: 15-9

Andra perioden
Orosmolnet kring Peter Öberg och den vridning han fick av högerknät i slutet av första perioden försvann redan vid första tekningsuppställningen.
Orosmolnet att Rögle skulle kunna förstöra segerfesten för Modo den här kvällen försvann efter 6:26.
Då tilläts nämligen Ladislav Nagy runda Rögles Juhamatti Aaltonen och oattackerad bryta in framför mål-Gerber och enkelt lägga in 4–0.
Ett mål som hade föregåtts av 3–0 knappa minuten tidigare. Mattias Ritola var "pappa" även till det målet, men det var Per-Åge Skröders styrning i stolpen som via Gerbers plockhandske studsade in i nät.
Modo var sedan några centimeter från att även belönas med ett 5–0-mål men Richie Regehrs backskott fastnade på Rögles mållinje bakom Jonas Fransson som avlöste Gerber efter 4–0.
Fransson håller alltså nollan än så länge. Frågan är väl hur länge...?
Skott: 14-4

Tredje perioden
Den tredje perioden fördes precis som tidigare delar av matchen av Modo. Hemmalaget gasade på med en debutant på isen, junioren Edwin Hedberg. Hedberg använde sin starka skridskoåkning och hann även med ett backhandavslut från vinkel. Skottet räddades av Jonas Fransson som höll nollan efter att ha blivit inbytt i den andra perioden.

Bernhard Starkbaum lyckades däremot inte hålla nollan. När Nichlas Torp satt utvisad lyckades Ted Brithén, son till den förre Modotränaren Jim Brithén, reducera till 4-1 efter ett snyggt samspel med Alexander Barta i powerplay. Rögle sköt från alla håll och kanter i den tredje perioden och vann skotten med 18-10.

4-1 till Modo blev slutställningen. Modo tog sin fjärde raka seger i och med vinsten över Rögle.

Skott: 10-18 (Skott totalt: 39-30)

Inför matchen
Modo har släppt laguppställningen inför matchen mot Rögle. Där står överraskande Gustav Possler uppsatt som center i förstakedjan, tillsammans med Mario Kempe och Per-Åge Skröder. Något spel i första kedjan blev det däremot inte. Possler spelade inte i den första perioden, Modo startade matchen med tre centrar och Possler på avbytarbänken.

Junioren Edwin Hedberg är uppsatt som extra forward även den här matchen. I övrigt ställer Modo upp som i tidigare matcher.

Modos lag mot Rögle

Målvakter
Bernhard Starkbaum (Oscar Alsenfelt)

Första femman:
Jonas Ahnelöv - Richie Regehr
Per-Åge Skröder - Gustav Possler - Mario Kempe

Andra femman:
Joonas Lehtivuori - Kyle Cumiskey
Ladislav Nagy - Mattias Ritola - Dave Spina

Tredje femman:
Ludwig Byström - Nichlas Torp
Morten Madsen - Kristian Forsberg - Peter Öberg

Fjärde kedjan:
Marcel Müller - David Gunnarsson - Janos Hari,

Extra spelare: Edwin Hedberg

Mer läsning

Annons