Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Beslutet förändrar inget"

/

– Min tolkning av den här domen är att den inte gäller lockoutspelare från NHL, utan snarare om korttidskontrakt i allmänhet.

Det säger spelaragenten Kalle Bodén från Örnsköldsvik som i höstas gjorde en anmälan till Konkurrensverket med anledning av att Hockeyligan dessförinnan tagit ett beslut att inte tillåta korttidskontrakt med lockoutade NHL-spelare.

Annons

– Det här beslutet kan man se på olika sätt, men jag tycker inte alls att det träffar huvudet på spiken, det vill säga NHL-lockoutade spelare. Egentligen finns det inte så mycket att kommentera, inte ens de i Marknadsdomstolen var ju eniga, fortsätter kalle Bodén.

Kalle Bodén är som bekant också agent för Alexander Steen. Steen som Modo plockade in i laget efter att Konkurrensverket, KKV, tog ett interimistiskt beslut att gå emot Hockeyligans överenskommelse, för att det enligt dem bröt mot konkurrenslagarna.

Men Marknadsdomstolen beslut förändrar inte läget med Alexander Steen och hans medverkar i Modo. Inte än så länge i alla fall.

– Det här beslutet förändrar ingenting utan Alexander Steen kommer att spela vidare med Modo till dess att vi vet någonting mer.

Mer läsning

Annons