Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedins nej ger Mårts stora bekymmer

/

Henrik Sedin tvingas tacka nej till OS och Washingtons Marcus Johansson ersätter.
Då är den stora frågan: vem får Daniel Sedin som center.
– Den frågan kan jag inte svara på nu, säger förbundskapten Pär Mårts.

Annons

Solen skiner utanför Olympiabyn när Pär Mårts möter upp det stora svenska pressuppbådet och efter bara ett halvt dygn i Sotji finns det mörka moln på Mårts himmel.

Redan när han landade på Sotjis flygplats natten mot fredag fick han meddelandet om att Henrik Sedin tvingas tacka nej på grund av skada. Ett gigantiskt avbräck för Tre Kronor, för Pär Mårts.

Och Daniel Sedin mister sin radarpartner.

– Ja, de spelar som med radar. Det går inte bara att plocka in någon som spelar likadant. Men kanske tänder han till lite extra då det blir något helt nytt. Det går ju dock inte att komma ifrån att Henriks och Daniels samspel inte går av för hackor.

Vem ska Daniel spela med?

– Ja du. Idéer finns, men jag vill fundera ett tag till, säger Mårts.

Nu blir det Washington Capitals Marcus Johansson som ersätter i truppen, men han kommer inte att ta Henrik Sedin roll.

– Marcus stod på tur, och att han inte kom med tidigare var egentligen en smaksak. Man han gör ett bra jobb i Washington och han har ofta mer istid än Ovetjkin och Nicklas Bäckström, säger Mårts.

Vad sade Henrik när han ringde upp dig, mer än att han lämnade återbud?

– Han var lågmäld och ledsen och att han har gjort allt han kan för att för att bli spelklar, men till slut gick det inte. Nu har han och Canucks bestämt att han ska rehabträna under OS-uppehållet.

Trodde du att han skulle tvingas tacka nej?

– Jag hoppades ju att han skulle bli spelklar och Henrik sade att det gick åt rätt håll. Men när jag såg matchen mot Boston tänkte jag att "är det verkligen möjligt".

Mårts säger att han har en bild klar för sig hur laget ska se ut, men att Henriks skada naturligtvis gör att han måste tänka om en del.

I första läget var det tänkt att Henrik Zetterberg, Detroits superstjärna, skulle spela ytter, men nu får han ta en centerroll.

– Ja, det kan komma att ändras.

– Man har ju alltid en plan och då räknar man in skador, men tanken var ju inte att det skulle gå så hår, säger Pär Mårts.

Mer läsning

Annons