Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos Olivia Carlsson matchhjälte för landslaget: "Har eftersökt den här nivån"

Modo har inte mindre än sex spelare med i Leif Boorks landslagstrupp. En av dem gjorde avtryck direkt under försäsongscampen i Calgary. Olivia Carlsson avgjorde nämligen mötet med CIS.

Annons

Olivia Carlsson i Sveriges färger.

Damkronornas försäsongscamp i Calgary, Kanada, kunde inte ha börjat bättre.

I öppningsmatchen mot CIS (Canadian Interuniversity Sport (CIS) all-stars) vann Sverige med 2-1 efter att Modospelaren Olivia Carlsson avgjort i förlängningen.

CIS bestod av kanadensiska spelare som inte tagit plats i Kanadas två lag (röd och vit) och enligt förbundskaptenen Leif Boork var motståndet en bra värdemätare.

– Den är den här nivån vi har eftersökt, det är ett perfekt motstånd för oss. Lite matchovana på några håll då det var första matchen på säsongen för många, säger Boork till förbundets hemsida.

– Sara Grahn höll oss kvar i matchen i andra perioden och Lisa Johanssons 1-1 mål gav oss andrum. I fjärde perioden fick vi ett kontringsläge med våra två forwards och Olivia Carlsson gjorde det avgörande målet.

LÄS MER: Här är Damkronornas landslagstrupp i Calgary

Stor matchhjälte för Damkronorna blev Brynäs Sara Grahn. Hon utsågs efter matchen till Sveriges bästa spelare tillsammans med Lisa Johansson, av Leif Boork.

– Bra start på den här matchningen där Damkronorna ska möta några av Kanadas bästa spelare i deras utvecklingslag. En ros till Sara Grahn och Lisa Johansson som var våra bästa spelare, avslutar Boork.

Modo har sex spelare med i Leif Boorks landslagstrupp. Här hittar ni samtliga.

LÄS MER: Hon vill bli bäst – nu tränar Grahn med Brynäs SHL-lag

Mer läsning

Annons