Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modolegendarens dotter tror på lagets chanser i år – och vill få sitt stora genombrott. "Jag vill bli mer spelförande"

Modo Hockey är landets absolut främsta plantskola för unga tjejer - något som syns i laguppställningen. En som fostrats i föreningen och i år står redo för sitt stora genombrott är Moa Wernblom, en ung supertalang med goda förutsättningar för att bli nästa spelare i landslaget. "Vi har Sveriges bästa hockeygymnasium och det är därför så många lyckas här"

Annons

Mer Modo Hockey-läsning: Ö-vikssonen tillbaka i Modo Hockey – något han längtat länge efter: "Modo har alltid varit nummer ett för mig"

När förbundskapten Leif Boork för mindre än en månad sedan presenterade truppen till tränings- och matchcamp i Solna samt Calgary, Kanada, var 7 av 26 spelare från Modo Hockey - finallagen Luleå och Linköping hade tillsammans fyra spelare kallade - och med det var Örnsköldsviks-laget överlägset mest representerat i denna upplaga av blågult.

Moa Wernblom blev inte kallad till denna landslagsträff och kanske får hon vänta några fler år för att få representera Sverige men med sina 18 år råder det inget tvivel om att hon har framtiden för sig.

– Sjukt kul att så många från vårt lag är med i landslaget men jag är inte förvånad då vi har så många bra tränare och framförallt så bra möjligheter att bli bra här med hockeygymnasiet och så.

Modo Hockey anno 16/17 ser till största delen ut precis som det lag som i fjol bara var en straffläggning mot AIK från att avancera till semifinal - en kontinuitet som Moa bara ser positivt på och som till vintern ska bära laget mot nya höjder.

– Det är ju bara bra att vi fick behålla i stort sett alla våra spelare och spela med samma lag, nu är alla ett år äldre så det känns absolut som att vi har ett riktigt vasst lag.

Ett av de bästa lagen på pappret, tycker jag.

– Ja, vi har ett ruskigt bra lag absolut. Nu gäller det bara att vi får ihop allt och fortsätter att kämpa mot samma mål.

Modo-AIK, kvartsfinal ett Riksserien 2016. Modo Dam, damlaget. Moa Wernblom

Mer Modo Hockey-läsning: Andreas Heier hoppas kopiera de norska landsmännens framgångar i klubben: "Alla i Norge har koll på Modo"

I veckan har laget fått gå på is efter en lång försäsongsträning (den förra säsongen tog ju som bekant slut redan i början av mars) och att byta ut löparskorna mot skridskorna ger såklart många anledningar till att inte hålla på smilbanden för Moa.

– Jäklar vad roligt det är att vara på is alltså, det är det här man längtar efter under hela sommarträningen.

Hur känns det i kroppen då efter att nu ha varit på is i fyra dagar?

– Det känns, kan jag lova. Det är ju väldigt ovant men det är bara att härda.

Moa gör i år sin tredje säsong i Modos damlag där hon under fjolåret skrapade ihop sju poäng - i år är just poängskörden något hon vill förbättra.

– Absolut så vill jag göra fler poäng, jag har inte varit något poängspruta precis men jag hoppas det lossnar i år.

Något mer?

– Ja, jag vill bidra med skridskoåkning och kanske framförallt en jäkla inställning.

Vad blir viktigast för dig för att få ditt stora genombrott?

– Framförallt tekniken, att jag vågar hålla i pucken och vara mer spelförande.

Mer läsning