Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övik HF har inte gett upp

Örnsköldsvik HF krigar vidare i Division 1 Norra. Det lönade sig mot serietvåan Sundsvall i går.

– Killarna gör ett fantastiskt jobb därute och vi fick välförtjänt ta hand om trepoängaren, summerar ÖHF-tränaren Mikael Sundell efter 5–3-segern.

Annons

Med fem omgångar kvar hade Örnsköldsvik sju poäng upp till sjätteplacerade Östersund. Efter onsdagskvällens omgång i norrettan är läget... exakt detsamma.

Kovland kunde inte hjälpa till utan förlorade hemma mot just Östersund 1–4.

– Jag hörde det, men vi kan inte påverka vad som händer i andra matcher. Vi fokuserar på våra egna strider och i dag genomförde vi en väldigt bra sådan, konstaterar ÖHF-tränaren Mikael Sundell.

Redan från nedsläpp syntes det att hemmalaget var fokuserade inför uppgiften.

– En av nycklarna mot Sundsvall är att täta till i mitten. De vill spela upp centralt, men våra backar och centrar gjorde ett kanonjobb där, säger Sundell som ändå fick se ex-modoiten John Westin göra 0–1.

Örnsköldsvik fick dock utdelning redan i nästa byte.

– Klart det var viktigt att inte de fick ett momentum där. Det tippade i stället över till oss i och med att vi fick 2–1 med oss in i första pausen.

I den andra perioden spelade ÖHF riktigt, riktigt bra och utökade till en 4–1-ledning inför sista.

– Sundsvall gjorde visserligen både 4–2 och 4–3 på kort tid halvvägs in i sista, men det blev inte alls någon panik hos oss. Vi jobbade vidare utifrån det vi bestämt innan och vi fick också belöningen för det genom Dennis Nordins 5–3-mål, konstaterar tränare Sundell som plussade för hela laget.

Extra plus får dock målvakten Hugo Edlund samt fjärdekedjan med Patrik Lundkvist, Dennis Nordin och Niklas Granberg. De gjorde tre av de fem ÖHF-målen.

MATCHFAKTA

Örnsköldsvik–Sundsvall 5–3 (2–1, 2–0, 1–2)

Ö: Niklas Granberg, Patrik Lundkvist, Peter Lundqvist, Jesper Larsson, Dennis Nordin. S: John Westin, Emil Fahlander, Tommy Enström.

Skott: 26–43

Mer läsning

Annons