Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsvik tog hem bonuspoängen

/

Två gånger tidigare den här säsongen har Sollefteå Hockey vunnit över Örnsköldsvik Hockey med uddamålet.
I DM och i serien.

Annons

Men nu blev det tredje gången gillt för Örnsköldsvik – visserligen oavgjort efter ordinarie tid – men bonuspoäng gick till Örnsköldsvik efter att Sebastian Karlsson Freed satt den avgörande straffen.

– Jag tycker att vi förtjänade att vinna den här gången, konstaterade en belåten Mikael Sundell i Örnsköldsvik efteråt.

Det krävdes alltså ett straffavgörande för att skilja lagen åt den här gången för precis som i tidigare matcher var det väldigt jämnt.

Sollefteå var länge i förarsätet genom att de hade 2-0 i ryggen efter halva matchen. Ett resultat som dock inte speglade matchbilden riktigt eftersom gästerna var det spelförande laget större delen.

– Fast Sollefteå är svårspelade genom att de spelar extremt defensivt och backar hem med tre spelare.

Örnsköldsvik var avsevärt mycket hetare än Sollefteå i början av matchen och satte hemmalaget under ordentlig press i inledningen.

– Då spelade vi riktigt bra. Men sedan fick vi för långa pass till ensamma spelare och det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss.

Sollefteå försvarade sig bra och är dessutom bra på snabba spelvändningar. En snabb omställning och ett läckert klapp-klapp spel låg också bakom ledningsmålet som Simon Ehlin styrde in bakom Hugo Edlund.

Sollefteå fick även 2-0 i andra perioden genom Henrik Heino i powerplay innan en gammal sollefteåbekanting, Jesper Larsson äntligen spräckte målnollan för Örnsköldsvik efter precis halva matchen.

I det här skedet av matchen var gästerna hetare och några minuter efter reduceringen var Sollefteåtränaren Lars karlin tvingad att ta en timeout.

– Sedan tycker jag att vi fick bättre ordning på grejerna och det kändes som vi hade bra kontroll på matchen ända fram tills de gör 2-2 med dryga fyra minuter kvar av matchen, ansåg Karlin.

Man brukar säga att släkten är värst och bakom Örnsköldsviks sena kvittering låg en annan före detta Sollefteåspelare, nämligen Lars Jansson, som därmed såg till att derbyt gick till förlängning.

Sollefteåspelarna såg ängsliga ut i sudden och Lars Karlin medgav också efter att de blev alldeles för försiktiga i förlängningsperioden. Men de höll ändå undan och vi fick ett straffavgörande i Niphallen där alltså Örnsköldsvik alltså avgjorde efter sin femte straff.

Ishockey Division 1 norra

Sollefteå – Örnsköldsvik 2-3 efter straffar (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Målen: 1-0 Simon Ehlin (Mikael Zetterberg Bengtsson/Jonas Bergkvist), 2-0 Henrik Heino (Tony Westerlund/Simon Ehlin), 2-1 Jesper Larsson (Peter Lundqvist/Martin Jonsson), 2-2 Lars Jansson (Andreas Forsström/Peter Lundqvist). 2-3 (straff) Sebastian Karlsson Heed.

Skott: 15-24

Publik: 180

Domare: Thomas Öberg

Mer läsning

Annons