Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vik och Sollefteå jagar under strecket

/
  • Sollefteå och Örnsköldsvik gör båda omstart i division 1 och börjar på bortaplan. Örnsköldsvik mot Brunflo och Sollefteå mot Kovland.
  • Örnsköldsvik har 9 och Sollefteå 11 poäng upp till Teg ovanför playoff strecket.
  • Övikstränaren Mikael Sundell hoppas fortfarande på playoff.

Östersund och Teg precis ovanför playoff-strecket fick en lucka ned till våra ångermanländska lag, Örnsköldsvik och Sollefteå, innan de gick till julvila för drygt två veckor sedan.

Örnsköldsvik är närmast med 9 poäng upp och Sollefteå har 12 poäng upp till Teg som parkerar på den sjätte och sista platsen som ger en playoff biljett efter 44 omgångar.

Annons

– Det är fortfarande vår målsättning och utmaning att försöka ta oss upp ovanför strecket. Det är 45 poäng kvar att spela om och jag tror att det kan hända en hel del i serien framöver, säger Mikael Sundell, tränare i Örnsköldsvik Hockey.

Kollegan i Sollefteå Lars Karlin vill inte sträcka ut lika långt:

– Det viktigaste för oss är att vara på säker mark gentemot lagen i botten och för stunden känner jag mig trygg i det avseendet. Men vi ska naturligtvis jobba för att vinna så många matcher som möjligt och skulle det visa sig att vi kan blanda oss in i streckstriden så är det bonus för oss.

Såväl Sundell som Karlin berättar att de tränat på bra under juluppehållet. Örnsköldsvik hade fyra dagar ledigt kring jul och ytterligare två vid nyåret och ungefär samma upplägg hade Sollefteå.

– Vi tränade tufft och bra med dubbla pass emellanåt. I stora drag har det handlat om att fortsätta nöta på vår spelidé och jag tycker att det ser lovande ut inför omstarten, fortsätter Sundell.

I Örnsköldsvik har de truppen intakt, det vill säga samma spelare finns tillgängliga som tidigare:

– Truppen är densamma och glädjande är att Oskar Johansson är tillbaka efter att han varit borta ur spel i en månad på grund av skada.

Kan det bli aktuellt med några nya spelare framöver?

– Det rörs en del på spelarmarknaden och vi har koll på den. Just nu är det dock inte aktuellt att förstärka, utan nu avvaktar vi och ser hur det går i början av omstarten. För det är också viktigt att vi fortsätter ha en bra balans och dynamik i gruppen.

Från Sollefteå rapporteras det om en del justeringar i truppen. Patrik Lundkvist har slutat av familjeskäl och forwarden Viktor Ledin, som kom tillbaka sent efter en svår axelskada för att direkt åka på en ny smäll i comebacken, har valt att ta ett uppehåll tills vidare.

– Däremot har vi fått in forwarden Niklas Sjölund från Höga Kusten/Lugnvik. En bra skridskoåkare och bra med klubban, honom tror jag vi kan få nytta av när han blivit varm i kläderna. Han måste få lite tid genom att han kommer från division 2.

Några andra nya på ingång?

– Jag vet att det jobbas en del, men ingenting är klart.

På lördag börjar Örnsköldsvik borta mot Brunflo och bortaplan är det också som gäller för Sollefteå som möter Kovland.

Mer läsning

Annons