Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyland vann utan att glänsa

– Det var lite derbykänsla och vi spelade lite spänt.
Det säger Roger Boström, tränare för Nyland – vars lag ändå tog hem tre poäng borta mot HKH/Lugnvik i en av fredagens tre hockeymatcher i division 2.

Annons

4–3 slutade matchen till Nylands favör, sedan gästerna avgjort med två mål i powerplay i den tredje perioden.

– Vi spelar lite för odisciplinerat, samtidigt som vi får en del tveksamma utvisningar för oss, säger Tommy Sjölund, tränare för hemmalaget.

Sjölund tyckte annars att HKH/Lugnvik stod för en bra match, trots att det blev den femte förlusten på sex matcher den här säsongen.

– Vi är där och nosar igen. I första var vi lite spända och då tycker jag att Nyland var bättre, men i andra och tredje spelade vi bra och vi vann skotten med 34–24 totalt.

Roger Boström:

– Jag är nöjd med de tre poängen men spelmässigt finns det mycket kvar att jobba med. Men vi har ju precis börjat också...

I och med segern ger sig Nyland in i kampen om de främsta placeringarna. Där krigar de bland annat med derbykonkurrenten Kramfors – ett lag som något överraskande förlorade borta mot LN 91 på fredagen.

I tisdags åkte LN på en 0–16-torsk borta mot Ulvö Hockey, men nu besegrade de Kramfors med 6–5 efter sudden death.

Julian Nordlander gav ett för dagen ganska svagt Kramfors ledningen med 5–4 med mindre än sex minuter kvar – men hemmalaget kvitterade i powerplay och avgjorde sedan 11 sekunder in i förlängningen.

Ö-viks J20-lag gjorde upp med Team Härnösand i en relativt sen match (start 20.20) – och fick se sig besegrat för andra matchen i rad.

Teamet vann med 3–2 i en match där serieledande Ö-vik inte kom upp i normal standard.

– Det här är en match vi borde vinna. Men de (Teamet) spelar smart och efter sina resurser, vi faller in i deras tempo och de får matchen dit de vill, säger assisterande tränaren Emil Fridh och fortsätter:

– I de två första perioderna är vi riktigt dåliga. Sedan får vi till en bra gnista i omklädningsrummet och går ut och gör en bra tredje period. Vi har säkert 20 skott på mål men pucken vill inte in.

Segern var Team Härnösands första för säsongen.

Mer läsning

Annons