Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny tränarduo i Modo – så ska talangsatsningen få fart: "Vi ska forma vinnare"

Modo har presenterat sina trupper och den stab som kommer jobba med juniorlagen. In i J20-laget kommer Pär Styf, och vid sin sida får han den tidigare huvudtränaren för Örnsköldsvik Hockey, Mikael Sundell. "Jag vill bedriva en elitinriktad verksamhet där vi ska forma vinnare", säger Sundell.

Annons

Pär Styf och Mikael Sundell är Modos nya tränarduo i J20-laget.

Thomas Högström lämnade Modos J20-lag efter säsongen och kommer att leda Örnsköldsvik Hockey kommande säsong. In som huvudtränare efter Högström kommer Pär Styf som de senaste två åren huserat som huvudtränare i J18-laget.

– Det känns jätteroligt, jag har varit på den här nivån tidigare men inte som huvudtränare. Det är en bekant miljö och samtidigt har jag haft nästan alla spelare tidigare, det är bara en eller två jag inte haft tidigare, säger Styf och fortsätter:

– Vi kommer ha ett ungt och väldigt skickligt lag där alla spelare har en hög ambitionsnivå. Det känns väldigt inspirerande att få köra med dem här, det är en intressant grupp.

Vid sin sida får han den förre huvudtränaren i ÖHF, Mikael Sundell, som inte är helt obekant med verksamheten nere i Fjällräven Center då han på dagarna har huvudansvaret över ishockeygymnasiet.

– Det är en bra kombination att jobba mot de äldre spelarna som man har även på hockeygymnasiet. Det är en viss skillnad i och med att man har hockeygymnasiet om man tänker sig i årskurs 1, de kommer hit första året och behöver en annan sorts trygghet med stöd och råd, säger Sundell och fortsätter:

– Ska man ha dem på kvällarna och ställa krav och liknande blir det svårt, de har svårt att skilja på en lärarroll och en ledarroll i ett lag. I J20-åldern har man mognat på sig ganska bra. Då kan man jobba med en ännu större röd tråd om man kan jobba med dem både på dag- och kvällstid.

Läs också: Sundell slutar i Örnsköldsvik Hockey: "Det känns läge att prova något nytt"

Pär Styf ser framemot att få stärka samarbetet med Sundell och köra tillsammans i ett lag:

– Det är mycket roligt, jag har haft förmånen att vara med honom på morgnarna de senaste åren så vi känner varandra väl. Han har alltid varit intresserad och involverad i juniorverksamheten, det är ett jättebra tillskott tycker jag.

– Jag har jobbat med Pär i tre års tid då han kommit in på morgnarna och hjälpt till på hockeygymnasiet. För mig känns det som att vi hittat en gemensam filosofi, säger Sundell om det kommande samarbetet med Styf.

Sundell har tidigare haft tränarroller inom Modos juniorverksamhet, där han under tre säsonger var i J18 och sedan två säsonger som huvudtränare i J20 innan han tog över divison 1-laget Örnsköldsvik Hockey.

– Det här handlar om att jag brinner för att jobba med ishockey. Det är ingen skillnad i mitt sätt att bemöta spelarna i de olika lagen utan jag har jättehöga krav, jag vill bedriva en elitinriktad verksamhet där vi ska forma vinnare och forma spelare som kan ta Modo Hockey vidare. Det är otroligt motiverande att jobba med killar som är i en stor utvecklingsfas, säger Sundell.

Efter flytten av Pär Styf till J20-laget tar Urban Omark över som huvudansvarig i J18 där han under de fyra senaste säsongerna varit assisterande tränare. Det står också klart att Stefan Hedqvist kommer in som huvudtränare i Modos damjuniorer efter att Mikael Wågström likt Högström lämnar för uppdrag inom Örnsköldsvik Hockey, där han tar en tränarpost i J18-laget.

Urban Omark tar över huvudansvaret för Modos J18-lag kommande säsong.

Mer läsning

Annons