Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går tåget för Ö-vik Hockey

/

Ö-vik Hockey hade häng på Östersund. Men helgens seriespel resulterade i två förluster och nu ligger laget nio poäng ifrån en biljett till playoff.
– Klart att jag är jättemissnöjd, säger Ö-viks tränare Mikael Sundell.

Annons

I lördags spelade Örnsköldsvik mot Kalix, en match som man ägde spelmässigt i två perioder. Trots det fick man inte med sig några poäng från matchen då lagets tredjeperiod var betydligt svagare än föregående perioder.

– Vi äger den fullständigt men börjar fuska med detaljer. Sedan faller vi på två egna misstag, säger Ö-viks tränare Mikael Sundell.

Söndagens möte med Kiruna var ett jämnt möte där lagen följde varandra målmässigt nästa hela vägen in mot slutet.

– Det är en jämn match men de är lite bättre än oss. Lite vassare när de får sina lägen, säger Sundell och fortsätter:

– Försvarsmässigt gör vi en riktigt bra insats. Men jag är inte nöjd med att vi inte kan förvalt våra chanser, framför allt när vi spelar powerplay fem mot tre. Vi har för dåligt pucktempo och skjuter för lite skott.

Ineffektiviteten kostade sex poäng i helgen och innebär att ÖHF:s chanser till att nå playoff har minskat rejält. Östersund – det lag som ligger på sjätteplats i tabellen – vann båda sina matcher i helgen.

– Jag hade hoppats på sex poäng i helgen, men räknat med tre poäng. Så det är klart att jag är jättemissnöjd över det här, säger Sundell som gav extra beröm åt slitstarke centern David Pettersson som stod för två fina insatser.

Med sju matcher kvar av säsongen behöver Ö-vik ta ikapp nio poäng på Östersund. Sundell är medveten om vad som behöver göras:

– Vi måste förbättra vårt offensiva spel. Det handlar om spelet mot mål och det blir temat vi kommer att jobba med i veckan.

Mer läsning

Annons