Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor Hedman om hockeyskolan – och passionen för ungdomar i Ö-vik: "Känns väldigt inspirerande"

/

Över 100 barn har i veckan deltagit i Victor Hedmans hockeyskola.
En vecka som är uppskattad av barnen – och NHL-stjärnan själv.
– För mig känns det väldigt inspirerande att få vara med den här veckan och ge tillbaka till hockeyn i Ö-vik.

Annons

Det är mitten av augusti, sommaren lyser starkt på den ljusblå himmelen och hockeysäsongen känns långt borta.

Men tittar man in i Skyttishallen är det full aktivitet på is. Över 100 barn, födda 03-07, har under veckan tränat flera pass varje dag under ledning av bland andra Tommy Pettersson, Magnus Andersson – och såklart Victor Hedman.

NHL-stjärnan som även i år är med och hjälper till på hockeyskolan.

– Man ser hur mycket de utvecklats på bara ett år. Det är jättekul att se och Ö-vik som hockeystad behöver det. Det känns kul att kunna bidra en vecka här med många barn som kommer härifrån.

Victor Hedmans hockeyskola är, minst sagt, populär. Två dagar efter att anmälan släpptes var flera grupper fullbokade och många av barnen återvänder till Skyttishallen – år efter år.

– Det var kul att se i måndags att det var många i varje grupp som kommit tillbaka. Det är ett gott betyg till Mange (Magnus Andersson) och alla som håller i hockeyskolan, berättar Victor och fortsätter.

– Jag kommer ihåg själv hur det var när jag var liten. Det roligaste som fanns var att vara på rinken med kompisarna. Och för mig känns det väldigt inspirerande att få vara med den här veckan och ge tillbaka till hockeyn i Ö-vik.

Mer läsning

Annons