Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tampa tog ledningen i semifinalserien - drömpassning av Hedman

/

Victor Hedman angav tonen med en drömpassning i första perioden som gjorde att Tampa Bay tog ledningen med 1-0 mot Pittsburgh.

Annons

En ledning man aldrig tappade under första semifinalmatchen. När slutsignalen gick efter tre perioder lyste det 3-1 till bortalaget på tavlan. Victor Hedman har lyckats bra under slutspelet och noterades för sin sjätte assist.

Nattens geniala passning slog Hedman från egen zon upp till Alex Killorn som kom fri med målvakten och kunde lägga pucken retfullt enkelt mellan benskydden. Tampa leder nu med 1-0 i matchserien där det gäller att komma först till fyra vinster.

Det verkar som om Tampa Bay gillar att spela mot Pittsburgh som slutade tvåa i Eastern division. Tampa Bay slutade sexa. Många håller dock Pittsburgh som favorit till att gå till final. Men som det ser ut just nu så har hemmafördelen försvunnit eftersom Tampa vann nattens bortamatch.

Lagen har mötts tre gånger i serien. Tampa Bay har vunnit samtliga dessa möten. Pittsburgh och Tampa har mötts i slutspelet förut. 2011 ledde Penguins med 3-1 i matcher, men Tampa vann de återstående tre över ett skadeskjutet Pittsburgh som då saknade några av sina stjärnspelare.

Tampa Bay saknar fortfarande Anton Strålman. Han är dock i full träning efter skadan och beräknas snart vara klar för spel.

Mer läsning

Annons