Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska NHL-klubben agerar – skriver kontrakt med förre Modospelaren

Toronto Maple Leafs fortsätter att plocka in svenska spelare.
Under torsdagen meddelade de att de skrivit kontrakt med Pierre Engvall, Pär Lindholm och Jesper Lindgren.
Lindgrens kontrakt sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

Annons
Jesper Lindgren har skrivit på sitt första NHL-kontrakt.

I förra veckan meddelade Toronto Maple Leafs att Kyle Dubas, som tidigare varit assisterande general manager i klubben, blivit befordrad till rollen som general manager.

Och han har inte legat på latsidan.

Under torsdagen meddelade klubben nämligen att de skrivit kontrakt med inte mindre än fyra nya spelare, varav tre svenska spelare och en rysk.

Förre Moraspelaren och HV-forwarden Pierre Engvall var först ut av de som presenterades. Engvall lämnade HV efter den gångna säsongen för att spela med Torontos AHL-lag, Marlies, och har där gjort bra ifrån sig både i grundserien och i slutspelet. Engvalls kontrakt med klubben sträcker sig över två säsonger.

Den förre Modospelaren Jesper Lindgren var svensk nummer två att presenteras av Maple Leafs efter att han skrivit på ett kontrakt över de tre kommande säsongerna. Precis som Engvall lämnade Lindgren sin klubb, finska HPK, för att avsluta säsongen i AHL med Marlies. Lindgren lämnade Modo inför förra säsongen för spel i finska ligan där det blev 8poäng på 43 matcher.

Den tredje svensken att skriva på för Toronto var Skellefteås stjärncenter Pär Lindholm. Lindholm noterades för 47 poäng på 49 matcher i SHL den gångna säsongen vilket ledde till ett kontrakt över den kommande säsongen med NHL-klubben.

Mer läsning

Annons