Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos pudel ger oss den premiärfest vi vill se – men är det den hockeyfest "de" vill ha? Dont fool me again.

Konceptet med gemensamma hemmapremiärer i Fjällräven Center är en ny bekantelse i staden som länge kallats för Hockeytown, hela idén fick dock en dålig start då stadens främsta ishockeylag glömdes bort. Nu har dock klubben pudlat och damlaget bjudits in till premiärdagen den 17 september. BRA (!) - eller?

Annons

LÄS MER: Klart: Modos damer inleder hockeyfesten i Fjällräven Center

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on... Who?

Ni alla som följt med i läsningen gällande vad som hänt i den här röriga såpan vet om att det den 17 september ska spelas ett gäng premiärmatcher i Fjällräven Center, tack vare ett samarbete mellan Modo Hockey och Hockeystad, då till exempel Modos hockeyallsvenska upplaga tar emot Panterns IK och Örnsköldsviks HF:s lag i hockeyettan gästas av Östersunds IK.

DÅ: Sista ordet inte sagt om Hockeyfesten: "Vi lägger ett pussel"

För er som inte hängt med i svängarna spelar även Modo Hockeys Riksserielag premiär mot klassiska Djurgårdens IF - ett möte som först dissades och istället flyttades till undermåliga Modo-hallen. Stadens främsta ishockeylag, som i fjol var nära att nå en SM-semifinal, fick alltså inte vara med på denna hockeyfest (SKÄMS!) och detta var vi på Allehanda först med att kritisera då vi via en krönika lyfte detta och skapade en snackis i staden.

Efter pudeln står det klart att Erika Grahm får chansen att måljubla i Fjällräven Center vid premiärmatchen.

Kanske var det också så att det mediala trycket låg bakom Modo Hockeys tvärvändning i frågan - eller så var det bara andra faktorer som till slut låg bakom beslutet att faktiskt bjuda in damlaget, hur som helst och oavsett vad så är det glädjande att vi kommer se dem spela i Fjällräven Center där i mitten av september. Ingen match i den högsta serien förtjänar att spelas i hallar likt Modo-hallen och inget lag förtjänar den behandling som Jens Öhmans lag får utstå.

För hur är det egentligen bakom kulisserna? Är tvärvändningen och det faktum att Modos damlag får spela på sin riktiga hemmaplan så bra som det faktiskt låter, eller är det bara en tvärvändning som kommer för att skiten skyfflades fram och såg sitt ljus? Det är lätt att säga förlåt och tvunget reparera sina misstag, en annan sak att mena vad man säger och gör.

LÄS ÄVEN: Hockeyfest i Fjällräven Center – då får Modos damlag flytta på sig

Många gånger "glöms" damlagen bort i såväl Modo som övriga föreningar i landet - hartassarna runt ordet glöms användes för att betona det faktum som råder då det allt som oftast inte handlar om att respektive damlag faktiskt glöms bort utan att det är en medveten handling att hålla borta damlagen från övriga delar av föreningen fram till att det lyfts i media eller på annat håll. Det är lätt att då dra fram "vi glömde kortet" ur rockärmen, svårarer att komma undan med det då det blivit en allt vanligare företeelse.

Att matchen mellan Modo Hockey och Djurgårdens IF inte ingår i de biljetter som säljs till hockeyfesten visar för mig exakt var Modo Hockey står - vill de ens att folk ska komma till den matchen? Dont fool me twice.

Och för att avsluta något positivare än de 2500 tecken ovan - f-n vad kul att matchen mellan Modo Hockey och Djurgårdens IF kommer att spelas i Fjällräven. Underbart!

KRÖNIKA : Ishockeyfesten som håller stadens främsta ishockeylag utanför – förödande beslut eller "ärligt misstag"?

Mer läsning

Annons