Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo och Örnsköldsviks HF permanentar sitt samarbete

Ska få fler spela hockey på hög nivå i Örnsköldsvik.

Annons

Under hösten inledde ett första utbyte mellan Modo och Örnsköldsvik HF och på måndagen kom beskedet att man fördjupar och permanentar samarbetet.

– Hockeyintresset i Örnsköldsvik är verkligen något alldeles extra och Modo Hockey har ett fantastiskt stöd. Vi känner därför ett stort ansvar för hockeyns utveckling här. Pojkar och flickor som tar sina första skridskoskär ska drömma om att en dag få ta på sig Modos matchställ. Men alla kan inte spela i Modo och därför är det viktigt att det finns andra föreningar som bedriver seriös verksamhet för de som vill satsa på hockeyn, säger Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Tanken är att koppla samman den professionella hockeyverksamheten med den ideella för att få fler utövare på högsta nivån.

– Genom att samarbeta mer, exempelvis genom hjälp med träningsupplägg, tester och instruktörer, kan vi höja kvaliteten på vår verksamhet och hoppas på så sätt kunna få fler spelare att stanna kvar i regionen, säger Mikael Fränckel, ordförande i Örnsköldsvik HF.

Mer läsning

Annons