Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchstraff ledde till ÖHF:s vändning

/
  • Ett matchstraff på en Kovlandspelare halvvägs in i den andra perioden blev Örnsköldsviks lycka på onsdagen. ÖHF satte två snabba mål och kopplade i och med det ett grepp om matchen.

Örnsköldsvik låg under borta mot Kovland och var inte riktigt med i matchen.

Då åkte hemmalagets Anders Bergqvist på ett matchstraff.

– Det vände på allting, säger Ö-viks assisterande tränare Lars Henriksson efter 4–1-segern.

Annons

Det var halvvägs in i den andra perioden, vid ställningen 1–0 till Kovland, som Bergqvist drog på sig 5+20 minuter för checking to the head.

Mottagare av tacklingen var ÖHF-backen Kevin Grahn som tvingades utgå.

– Han hade smärta i ryggen och tacklingen tog även mot huvudet. Han ska undersökas mer i morgon (läs: i dag) säger Lars Henriksson.

Tacklingen var olycklig för Grahn, men han kan åtminstone trösta sig med att ÖHF tog tillvara på chansen i numerärt överläge.

Redan efter sex sekunder nätade Oscar Johansson och 49 sekunder senare skickade Andreas Forsström in det mål som kom att bli matchavgörande.

– Vi var inte alls med från start i matchen. I första perioden satte Kovland press på oss och vi krånglade till det för mycket. Det handlade också om inställning. I andra fortsatte det ungefär likadant – men matchstraffet vänder allting, menar Lars Henriksson.

– Vårt powerplay fungerar riktigt bra – det fanns bud på även fler mål – och efter det fortsätter vi att spela bra. Den tredje perioden är riktigt bra från vår sida.

ÖHF utökade ledningen två gånger om i slutronden och fick en komfortabel resa fram mot slutsignalen.

Segern innebär att ÖHF åter är på vinnarspåret efter 1–5-plumpen hemma mot Kiruna den gångna helgen.

Avståndet till strecket i division 1 norra är nu också ytterst litet. Seriesexan Sollefteå sitter på en playoffplats med en poängs marginal ner till ÖHF.

Mer läsning

Annons