Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målorgie när Husum vann

/

Husum mot Ånge – vinnarna av C-serien mot vinnarna av D-serien.

Läge för en tajt och välspelad match? Nja.

– Jag fattar ingenting, säger Husumtränaren Tomas Jonsson med ett leende efter 12–9 (!) på hemmaplan i alltvåan.

Annons

För Husum, som vann division 2 C Norra, inleddes spelet i alltvåan med en hemmamatch mot Kramfors-Alliansen i fredags. Där blev det seger med 7–4 och andretränaren P-O Nordin beskrev lagets insats som helgjuten.

Husum hade därefter match igen redan på söndagen – men någon helgjuten insats bjöd inte laget på den gången.

Faktum är att det var hawaiihockey under större delen av matchen, både från Husum och från gästande Ånge.

– Jag tycker att försvaret har sett bättre och bättre ut, men det gick lite snabbare i dag och det kanske var det som gjorde det, säger Tomas Jonsson.

Att det skulle bli hela 12–9 i slutänden var svårt att tro i den första periodpausen. Så långt hade nämligen bara tre mål fallit; Husum låg under med 1–2.

Ånge gick sedan upp till 2–4 i början av den andra perioden, innan hemmalaget levererade en målexplosion: inom loppet av åtta minuter skaffade sig Husum ett 8–4-överläge.

– Då trodde man att det var lugnt, men tydligen var det inte det... Jag fattar ingenting. Det blev som en handbollsmatch. Anfallsmässigt är vi bra med, men försvaret är under all kritik. Vi backar hem, vi står inte upp, vi bjuder in dem i egen zon, av ingenting blir det farligt, säger Tomas Jonsson.

Men en seger blev det alltså, och Husum har trots allt tagit full pott i alltvåan så här långt och kopplat ett litet, litet grepp om en plats till kvalet till division 1.

– Vi får nöta på försvarsspelet på träningarna, helt enkelt, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons