Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist hjälte för Örnsköldsvik

/
  • Matchvinnaren Peter Lundqvist gjorde två nya mål mot Teg och är nu uppe i åtta totalt efter 13 matcher.

– Det finns segrar – och så finns det segrar.

Orden kommer från Mikael Sundell, nöjd tränare för Örnsköldsvik Hockey som vände 1–3 till 4–3 och tre poäng borta mot Teg.

Annons

Efter en minst sagt knackig start har Örnsköldsvik fått upp ångan ordentligt. Laget har på de sju senaste matcherna tagit sex segrar och närmar sig det streck i tabellen som ligger under de sex playoff-platserna.

Tre poäng skiljer sexan Teg från åttan Örnsköldsvik.

– Men jag har inte tittat på en tabell på hela säsongen och kommer inte att göra det nu heller, säger Mikael Sundell. Det är inte greppbart när serien är så pass jämn som den är och det är över 30 omgångar kvar.

Likväl var det tre nyttiga poäng som ÖHF inkasserade på bortaplan mot just Teg på onsdagen. Matchvinnare blev Peter Lundqvist, som satte 1–0 i första perioden och avgjorde med 4–3 i slutronden.

– Peter är viktig för oss. Han är en humörspelare som har hög klass på sin hockey när han är på rätt humör. Jag tycker att han var bäst på planen i dag, säger Mikael Sundell.

I powerplay i tredje perioden hämtade Lundqvist pucken i mittzonen och gjorde sedan allting på egen hand. Han tog sig förbi en Teg-spelare och smet mellan backarna innan han stänkte in segerpucken.

– Det var matchens behållning, säger Sundell.

ÖHF-tränaren är mäkta glad över segern. Laget hade en smärre svacka i början av andra perioden, där Teg gick i från till 3-1, men kom tillbaka starkt.

– Jag är väldigt nöjd med den vändning vi som vi gjorde. Efter 1–3 bytte vi målvakt (Anders Johnson ersattes av Hugo Edlund, som spikade igen) för att få till en förändring, och vi gick tillbaka till grunderna i vårt spel.

Det räckte hela vägen.

Mer läsning

Annons