Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand körde över Timrå

Andra matchen på tre dagar – då krossade Leksand Timrå.
– Jag kan inte vara annat än nöjd med matchen, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren efter 6–0-segern.

Annons

Leksand gjorde processen kort med Timrå.

Redan efter drygt fyra minuter small det bakom Timråmålvakten vJonathan Iilahti när Dan Spang öppnade målskyttet i powerplay.

Tio minuter senare rullade Leksand upp Timrå precis efter att gästerna blivit fulltaliga.

– Vi kom hit och ville spela snabbt och vända spelet. Det tycker jag vi lyckas med bra. Vi hade pratat om vissa grejer inför matchen i Hedemora och de tycker jag vi gör bra och bygger på med lite, säger Andreas Appelgren.

Det tidigare SHL-laget Timrå hade det jobbigt och drog på sig mycket utvisningar.

Innan perioden var över hade även Almen Bibic gjort mål efter ett distansskott.

Den andra perioden fortsatte med Leksandsdominans där förstakedjan med Ryan Russell, Mikael Johansson och Matt Fornataro skapade en hel del i spel med en man mer.

2.41 in perioden piskade Fornataro in 4–0.

– Jag tycker powerplay är bra, och boxplay är bra. Det finns många hörnstenar där som är bra och som vi kan bygga vidare på, säger Andreas Appelgren.

5–0 kom efter en spelvändning, och när sedan Patrik Hersley skickade in 6–0 fanns inte mycket till nerv kvar i matchen.

Ni har inte övat PP, men i dag gör ändå tre mål?

– Det känns som om vi har skickliga spelare i den formen. Vi har skickliga spelare i powerplay. Men det är en konstig spelform. Ibland när man tränar det går det troll i det. När det bara rullar på då flyter det bara. Men, vi har inte tränat några inspel i zon eller någonting. Det ska bli bättre med fler avslut.

Den sista perioden handlar mest om att spela av tiden och slutade mållös.

– Det är en träningsmatch och det är ändå skönt att få in en vinnarkultur redan nu. Vi står upp bra i försvarsspelet. En helt okej lördag tycker jag.

Matt Fornataro var tillbaka i laget efter att ha fått vila i tre av fyra matcher på försäsongen.

– Han var bra. Han kommer in och känner naturligtvis av att han vill visa vad han går för. Att han är en spelare som vill spela i våra toppformationer. Jag tycker han gör det jättebra i dag. Han är inte i full form ertersom han inte varit riktigt hel, men jag tycker jag såg grejer där. Han skapar lägen och gör mål. Det är en som kommer att bli bättre och bättre.

Leksandstränaren var nöjd med vad han sett i matchen.

– Ju piggar vi blir ju bättre kommer det att bli. Det här är bara början och det finns fortfarande mycket kvar att slipa på. Vi har fortfarande inte satt femmorna och har mycket kvar att slipa på. På så sätt ser det bra ut.

Mer läsning

Annons