Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Boork har bestämt sig – Modostjärnan får chansen

Det blev ett glädjande besked för Modos OS-målvakt Valentina Lizana Wallner.

Annons

Landslagsforwarden Emma Nordin stod över onsdagens träning, men assisterande tränaren Leif Boork är säker på att hon spelar mot Ryssland.

Dessutom meddelade han att Valentina Lizana Wallner vaktar kassen i gruppfinalen.

När Sverige tränade inför torsdagskvällens sena möte mot Ryssland var viktiga Emma Nordin inte med, men enligt Leif Boork så tror han på spel för henne.

– Hon är lätt förkyld och Emma spelar i morgon. Att hon inte var med på träningen är bara en jättegardering, säger Boork.

Han berättade också att det blir Valentina Lizana Wallner som vaktar målet. "Valle" stod i första matchen mot Japan och höll nollan, det gjorde även kollegan Kim Martin mot Tyskland.

Nu valde alltså förbundskaptenerna att spela Valentina igen, men om hon nu är uttalad förstemålvakt ville ingen svara på. Inte heller Valentina kunde ge något besked.

– Nej, de har inte sagt något, men nu ska jag spela och det är jättekul. Vi vet att vi har bra målvakter och det går inte att surna till om man får vila, säger hon.

Leif Boork motiverar beslutet:

– Att vi har så bra målvakter är ett jättepositivt problem. Valle älskar utmaningar och de tar fram de bästa sidorna hos henne. Ju större matcher, ju bättre spelar hon, säger Leif Boork.

Mer läsning

Annons