Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsbacken på glid till Modo – från derbyrivalen

Modos damer ser ut att förstärka med ett riktigt etablerat namn. Enligt uppgifter till Allehanda.se är landslagsbacken Annie Svedin på ingång för kommande säsong. "Det vore jättebra", säger sportansvarige Robert Elfving.

Annons

Timråfostrade Annie Svedin är på intet sätt ett okänt namn i Örnsköldsvik, då hon representerade Modo under fyra säsonger mellan 2006 och 2010. Därefter valde hon att pröva lyckan i USA och spela på college i fyra säsonger.

Annie Svedin, här i landslagsdressen, är enligt uppgift klar för en återkomst till Modo.

Väl tillbaka i Sverige föll valet på Sundsvall Wildcats, som hon har representerat de två senaste säsongerna. Svedin har etablerat sig som en av Sveriges absolut främsta spelare, är given i landslaget och utsågs också till bästa back i Riksserien för två säsonger sedan.

LÄS OCKSÅ: Modo dominerar i Damkronorna – åtta spelare uttagna till läger

Nu går flyttlasset med största sannolikhet norrut, enligt vad Allehanda.se erfar. Robert Elfving, sportansvarig i Modo, erkänner att Svedin är "intressant" men menar att hon inte är klar.

– Jag vet att det där ryktet har varit ute, men det är inte klart. Det kan bli så – men det är inte klart, säger Elfving, som naturligtvis inte skulle ha något emot att ha Svedin i truppen.

– Hon har spelat här förut och gick hockeygymnasiet här, så det vore jättebra. Jag pratade med henne i fjol och då funderade hon ett tag. Hon skulle höra av sig om hon ändrade sig.

Annie Svedin.

24-åriga Svedin skulle vara en riktigt vass förstärkning till Modos backsida, som tunnades ut när Ebba Strandberg försvann efter den gångna säsongens slut.

Bortsett från Strandberg är det dock ingen spelare som har aviserat att de ska flytta – tvärtom blir resten av truppen kvar.

– Det känns väldigt stabilt, säger Robert Elfving, som tror mycket på laget – men ändå saknar en viss spelartyp i lagbygget.

– Vi har bra bredd, men visst skulle vi ha farit väl av att få in en riktig snajper. Men vi har ingen ekonomi för det så det är ingenting att tänka på egentligen. Sådana är inte gratis.

Ännu har Modo inte presenterat Mikael Nilssons ersättare på posten som huvudtränare, men i början av maj framkom uppgifter om att Jens Öhman är klar. Precis som i fallet med Annie Svedin dementerar Robert Elfving att kontraktet är klart, men han bekräftar i alla fall att klubben förhandlar med Öhman.

– Han har varit ute och skaffat sig bra erfarenheter i fem år och är jätteintressant. Det pågår diskussioner och jag hoppas att vi kan gå i land med det snart. Vi har kommit långt, det är detaljer kvar, säger Elfving.

Mer läsning