Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors vann topp- mötet i Latbergshallen

Det blev inte speciellt rafflande när Kramfors tog emot Ulvö Hockey i hockeytvåan.

– Vi blir bättre och bättre för varje match, varnar Kramfors matchvinnare Mattias Eriksson efter 5–1-vinsten.

Annons

Kramfors kom till seriestart med en rekordkort försäsong bakom sig.

– Vi spelade bara en riktig träningsmatch och då var högst tio av de grabbar som lirade i dag med. Därför är jag jättenöjd med att vi bara släppt in fem mål på tre matcher, konstaterar KA-coachen Janne Huokko efter klara 5–1 över Ulvö Hockey.

– Vi vet hur Ulvö vill spela ishockey och i första perioden klarade vi ut det väldigt bra. Men i inledningen av andra spelade vi med för små marginaler och då var det nära att de fick häng på oss.

Julian Nordlanders 4–1-mål i powerplay efter 15:16 kom förlösande för KA-båset. Efter det hittade man tillbaka till sin vinnarstil mot ett överraskande håglöst Ulvö Hockey.

– Jag vet inte varför vi inte alls kom upp i normal standard i dag. Vi hade inget "go" alls, men det är bara att gratulera Kramfors, konstaterar Ulvös coach Fredrik Ödling som inte ville nämna någon vid namn denna gång.

Hos Kramfors fanns flera pluslirare. Förstafemman med Rickard Henriksson och Adrian Österlind bakom Julian Nordlander, Henrik Edlund och Linus Persson var stabil rakt igenom, men även andrakedjan med tekniske Mattias Eriksson, skridskoskicklige Christian Sjölander och komplementet Erik Vallin var bra.

Av de övriga topplagen imponerade Husum mest.

– Efter att ha spelat bra i premiären mot Ulvö Hockey, har vi gjort två mindre bra insatser. Nu känns det som om vi är tillbaka spelmässigt, sa tränaren Tomas Jonsson efter hela 9–1 över LN91.

Husum gick runt på fyra linor, varav den fjärde var en ren juniorenhet. Backen Andreas Järnkrok, blott 15 år, gjorde sin första match i Husum och han gjorde det bra. Andra duktiga spelare var Fredrik Hörnblad som gjorde tre av målen och tvåmålsskytten Joakim Eriksson.

Även Övik behåller sin plats top-3 efter onsdagens omgång.

– Starkt av killarna att vinna borta mot ett defensivt skickligt HKH/Lugnvik. De backade ned i en tät box och gjorde det svårt för oss att hitta de riktigt bra lägena, men i sista fick vi den nödvändiga utdelningen, berättar Övik J20:s Linus Berlin vars lag gick från ett 1–2-underläge i första paus och ett 3–3-resultat inför sista, till en klar 6–3-vinst.

I bottenmötet mellan Team Härnösand och IFK Nyland blev båda gängen av med sina nollor i poängkolumnen.

– Lite surt att inte få med sig mer än en poäng. Vi hade ju en 3-1-ledning långt in i sista perioden och jag tycker att vi var det bättre laget fram tills deras 2–3-reducering. Då började våra spelare att bli ängsliga och funderade lite väl mycket – då kom även kvitteringen, berättar Daniel Gustavsson i Teamet.

IFK Nyland tog hem extrapoängen i förlängningen trots att hemmamålvakten Nisse Johansson var planens bäste spelare.

MATCHFAKTA, Division 2 Norra C

Kramfors–Ulvö Hockey 5–1 (3–1, 1–0, 1–0)

K: Mattias Eriksson 2, Henrik Edlund, Linus Persson, Julian Nordlander. U: Jonas Ahnlund.

Skott: 43-23

HKH/Lugnvik–Övik J20 3–6 (2–1, 1–2, 0–3)

Ö: Hugo Sjöberg, Alexander Olsson, Oskar Anderalm, Olof Själin, Simon Jernberg, Sebastian Jonsson. H/L: Joel Jernberg 2, Johannes Sjölund.

Skott: 47-26

Husum–LN 91 9–1 (3–1, 2–0, 4–0)

H: Fredrik Hörnblad 3, Joakim Eriksson 2, Jakob Ivarsson 2, Jonathan Bjurestam, Mattias Lundholm

Team Härnösand–Nyland 3–4 (3–1, 0–0, 0–2, 0–1)

T: Robin Engstrand, Fredrik Pettersson, Robert Nordin. N: Johan Svensson, Peter Lundgren, Jonathan Magnusson, Jesper Ölmerud.

Mer läsning

Annons