Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors vann jämnt ådalsderby

/
  • Kramfors besegrade Nyland i säsongens första ådalsderby med 5–3. Här siktar KA-backen Oscar Björklund in sig på ytterligare nätkänning, men Nylandsförsvaret är som synes väl samlat.

När Kramfors och Nyland möttes i division 1-kvalet i vintras var det klasskillnad mellan lagen.
Det blev betydligt jämnare när lagen möttes på nytt i säsongens första ådalsderby i hockeytvåan.

Annons

Kramfors vann med 5-3, men ett något decimerat Nyland som kom till spel med bara 13 spelare stod upp riktigt bra.

– Ja, vi gör en riktigt tapper kämpainsats med lite folk medan Kramfors kunde gå runt på fyra formationer och det var nog det som till slut avgjorde den här matchen, tyckte IFK-tränaren Roger Boström.

Julian Nordlander gav gästerna ledningen med både 0-1 och 0-2, men Nyland kom tillbaka och utjämnade till 2-2 i mellanakten. I tredje perioden tog Alliansen ledningen på nytt, men hemmalaget hade bud på en kvittering innan Kramfors kunde fastställa slutsiffrorna till 3-5 i slutminuterna.

– Det var en jämn match där vi skapade en hel del lägen, bland annat fyra ramträffar och en missad straff, sa Roger Boström.

Nya konstellationen HKH/Lugnvik fortsätter att göra bra ifrån sig i serieupptakten, men tvingades till slut sträcka vapen mot Husum i Kusthallen, 4-6. Husum som därmed tog sin första seger efter två uddamålsförluster i inledningen av serien.

– Vi gör en riktigt bra match och ledde med 3-1 i början av andra perioden, men blev kanske lite övermodiga och släppte på disciplinen, förklarade tränaren Tommy Sjölund som fick se Husum vända matchen med fyra raka fullträffar i den andra rundan.

Serieledande AIK Hockey jagade sin tredje raka seger hemma mot Övik J20, men därav blev intet. Övik som vann premiären mot Nyland med 6-2 tog ytterligare en fin skalp och vann fullt välförtjänt med 6-4 sedan man varit det klart bättre laget i två perioder.

– Vi hade poängchans och lägen för en kvittering på slutet, men som helhet kom vi inte upp till vår normala kapacitet och sett över 60 minuter var Övik det bättre laget, summerade AIK-tränaren Mathias Johansson.

MATCHFAKTA/ HOCKEYTVÅAN

Nyland-Kramfors 3–5 (0-1, 2-3, 1-1)

N: Kim Näslund 2, Johan Svensson. K: Julian Nordlander 2, David Vesterlund, Linus Persson, Mattias Söderberg.

HKH/Lugnvik–Husum 4–6 (2-1, 1-4, 1-1)

H/L: Niklas Sjölund 2, Fredrik Eriksson. H: Per Ulander 2, Jacob Ivarsson 2, Mattias Svensson, Viktor Andersson.

AIK Hockey–Övik J20 4–6 (2-3, 1-2, 1-1)

A: Christoffer Johansson, Marcus Halvarsson, Hampus Olsson, Tomas Öberg. Ö: Sebastian Karlsson 2, Oskar Anderalm, Karl Sundström, Mattias Jonsson, Jonas Sandberg.

Intervju i AIK Hockey-tv inför matchen

Mer läsning

Annons