Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors kan stoppa AIK Hockey

/
  • AIK Hockey Härnösands nya förstakedja inför avgörandet mot Kramfors och HKH/Lugnvik. Från vänster; Tomas Öberg, David Göthlin och Marcus Halvarsson.

Med två matcher kvar att spela är AIK Hockey Härnösand utanför den trio som får spela Alltvåan.
– Vi har det i egna händer och killarna är definitivt skickliga nog för uppgiften, klarför AIK-coachen Mathias Johansson inför division 2 Norra C:s avslutning.

Annons

Det var riktigt bra fart på onsdagsträningen hos AIK Hockey Härnösand. Och tacka för det.

Fredag/lördag skall det avgöras om Kramfors och Husum får sällskap av Härnösandsgänget – eller LN 91 som ligger en poäng före med en match mer spelad.

– Hade vi kunnat spela matcherna som vi tränar hade vi redan säkrat den där platsen i Alltvåan som varit vårt givna delmål. Men jag tycker det känns bra inför avgörandet, vi har haft folk borta men det har ljusnat betydligt de senaste dagarna, berättar AIK-tränaren Mathias Johansson som komponerat om lite i laget inför slutspurten.

– Vi skall testa att köra Tomas Öberg i par med David Göthlin och Marcus Halvarsson, avslöjar Johansson.

Från fredagens motståndare Kramfors rapporteras det om både skador och sjukdomar.

– Visst är det skönt att vara klara redan, men vi vill absolut inte göra något halvdant. Den här matchen ger oss möjlighet att jobba vidare på det fina spel vi haft efter uppehållet – dessutom har vi ju seriesegern att spela för, säger KA-tränaren Jan Huokko.

På lördagen väntar jumbon HKH/Lugnvik för AIK Hockey.

– Vi behöver fyra poäng på de här två matcherna för att greja platsen till Alltvåan på egen kraft – och det ska vi göra, klargör AIK-spelaren Tomas Öberg.

Aktuella läget i Div 2 Norra C

1) Kramfors 15 matcher 33 poäng +20, 2) Husum 15 32 +35, 3) LN 91 15 29 -8.... 4) Härnösand 14 28 +16.

Återstående matcher: Fredag 17/1: Härnösand-Kramfors, LN 91-Nyland, Husum-Teamet, HKH/Lugnvik-Ulvö. Lördag 18/1: Härnösand-HKH/Lugnvik.

Mer läsning

Annons