Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Modos damer inleder hockeyfesten i Fjällräven Center

När arrangemanget Hockeystad presenterades fanns inte Modos damlag med på programmet. Efter interna diskussioner och samarbete med motståndet i Djurgårdens IF står det nu klart att mötet i Riksserien inleder hockeyfesten lördag 17 september.

Annons

Krönika: Hockeystads pudel ger oss den premiärfest vi vill se – men är det den hockeyfest "de" vill ha?

Läs också: Sista ordet inte sagt om Hockeyfesten: "Vi lägger ett pussel"

Som vi tidigare berättat om fanns inte Modos damlag med i den ursprlungliga planen för projektet Hockeystads evenemang, där Modos representationslags match mot Pantern följdes av Örnsköldsvik Hockeys match mot Östersund lördag 17 september.

– Det känns underligt att damerna inte får vara med i ett arrangemang som heter Hockeystad, sade Modo dams sportchef Robert Elfving till Sporten tidigare i sommar.

Modo meddelade då att sista ordet inte var sagt i frågan och att pusslet för att genomföra en tredje hemmapremiär under samma dag skulle läggas. Nu är pusselbitarna på plats och det står klart att Modos match mot Djurgården i Riksserien inleder spelprogrammet i Fjällräven Center, 11.00 på lördagen.

Modos damer inleder hockeyfesten i Fjällräven Center 17 september.

– Målsättningen var att spela så många hemmapremiärer som möjligt under samma dag och vi är därför väldigt glada att samarbetet med Djurgården gjort det möjligt att tidigarelägga matchstart på lördag den 17 september. Vi har redan haft ett stort intresse för hela dagen med ishockey och hoppas på bra uppslutning från 11:00 då vi bjuds på en förväntad toppmatch i Riksserien, säger Modos press- och marknadschef Frank Eriksson till föreningens hemsida.

Läs också: Hockeyfest i Fjällräven Center – då får Modos damlag flytta på sig

Damlagets nye tränare Jens Öhman är glad över att klubben nu hittat en lösning.

– Det är jätteroligt för oss att få vara med. Det är bra av föreningen att vi hittade en lösning på det, säger Öhman till Sporten.

Riksserien inleds helgen 10–11 september då Modo gästar SDE och Leksand under premiärhelgen. Lördagens hemmamatch mot Djurgården blir den första av två möten mellan lagen under helgen.

Kan det locka fler åskådare till söndagens match eller är risken att publiken kan bli mätta efter lördagen?

– Vi får hoppas att alla lag spelar en hockey som gör att folk vill komma och titta. Kan vi leverera en bra produkt så kommer folk att komma och titta. Nu får vi chansen att visa upp oss för folk som normalt sett inte skulle gå och titta. Då har vi kanske möjlighet att få tillbaka någon där.

Jens Öhman får göra sin hemmapremiär som tränare för Modos damer mot Djurgården.

Om alla bitar i damernas lagbygge sitter på plats under hemmapremiären återstår att se.

– Det vi har lite emot oss för lagets skull är att vi har landslagsspelare som är borta under tre av sex veckor nu under försäsongen. Vi måste nyttja den tid vi kan så bra som vi kan.

– Nu har vi två veckor där i princip halva damtruppen är i Kanada. Det är inte optimalt om vi tittar på spelet för laget, men de utvecklas samtidigt jättemycket av att vara där borta. Men tiden blir mindre för att jobba ihop saker i spelet. Men nog tror jag att vi kan leverera något bra när vi kliver ut på is och ska spela, säger Öhman.

Att det blir en stor förening som Djurgården som gästar i första hemmamatcherna kittlar lite extra.

– Att lagen på högsta nivår har damverksamhet i föreningarna gör att det blir lite högre status på det hela. Folk känner igen lagen och det blir klassiska möten hela tiden, även på damsidan. Förhoppningsvis hjälper det till utvecklingen för damerna när det finns lite mer resurser, säger Öhman.

Krönika: Ishockeyfesten som håller stadens främsta ishockeylag utanför – förödande beslut eller "ärligt misstag"?

Mer läsning

Annons