Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorerna föll på straffar

Modo förlorade på straffar mot jumbon


Andra matchen på två dagar mot Mora J20 slutade med en förlust på straffar för Modo J20 under lördagen. Henrik Gradin, huvudtränare i Modo, var besviken över att Modo lät Mora komma tillbaka in i matchen.


– Jag inte beskriva hur elak jag blir när de gör 3-3. Det får inte hända.

Annons

Trots en fantastisk inledning och stor Modo-dominans första halvan av matchen var det Mora som stod som segrare efter matchen. Modo tog inte tillvara på sina chanser och efter en timeout av Mora i mitten av den andra perioden vände matchen.

- De har inte något av spelet fram till åtta-tio minuter in i andra. De tar då en timeout och vi tappar. De gör 1-2 och vi blir stressade något otroligt och börjar fuska i allt vi gör. De tar över där, säger Henrik Gradin.

Henrik Gradin tror att Modos dominans i inledningen fick konsekvenser på slutet av matchen då Modo gick ifrån sin matchplan och lät Mora kvittera i slutminuterna.

– Vi skapar ett sånt tryck i första delen av matchen som gör att vi nästan inte är nöjda med att vinna en period med 2-1 utan att vi ska göra fyra-fem mål och alla ska göra mål. Då går vi ifrån vår matchplan vilket gör att Mora får flera kontringar på oss.

Mora ligger sist i J20 SuperElit Norra och Modo placerar sig på en andraplats. Henrik Gradin menar dock inte att dagens resultat hade något med underskattning att göra.

– Jag skulle säga att det var mer underskattning igår. Vi spelar ändå bra idag. Igår var det betydligt mycket sämre än idag.

Mora-Modo 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0)

M: Nik Pem, Oscar Josefsson 2, Luka Petelin. M: Albin Carlson, Fabian Gunnarsson 2.

Skott: 28-41

Mvh

Adam Johansson

Mer läsning

Annons