Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag hoppas att Filip får stå..."

/

David Pettersson vet hur det är att spela både med och mot Sollefteå.
På onsdagen är det dags för det sistnämnda.
– Det brukar vara tätt och jag tror att det blir målsnålt igen, säger Ö-viksforwarden.

Annons

Hockeyns division 1 norra går in i omgång 21 i afton och för andra gången den här säsongen ska Örnsköldsvik och Sollefteå göra upp. Det är två lag som i stort sett har gått hand i hand i tabellen på sistone och parkerar på sjätte respektive sjunde plats.

ÖHF-tränaren Mikael Sundell har sagt att han inte tittar på tabellen så här tidigt på säsongen – men David Pettersson erkänner att han sneglar.

– Nog kollar jag i tabellen alltid. Jag vet att vi har två poäng upp till Sollefteå. Samtidigt är jag säker på att allting kommer att avgöras i slutomgångarna, säger Pettersson.

I det första Ångermanlandsderbyt den här säsongen blev det 1–0 till Sollefteå i Skyttishallen i Ö-vik. Nu är det Niphallen i Sollefteå som gäller som spelplats, men David Pettersson tror på en snarlik matchbild.

– Det är två lag som spelar tajt i både försvarszon och mittzon och inte bjuder på så mycket. Det brukar vara tätt och jag tror att det blir målsnålt igen. Men bara för att jag säger så blir det väl tvärtom (skratt). Fast gör vi många mål och vinner har jag inget emot det...

För Piteåfödde David Pettersson, som står noterad för sex mål och sex målgivande passningar den här säsongen, blir matchen något utöver det vanliga.

– Visst blir den speciell. Det är inte samma sak som när vi möter Piteå, men jag spelade i Sollefteå under en och en halv säsong och har fortfarande många kompisar där, säger Pettersson och fortsätter:

– Jag har pratat en del om matchen med Filip (Hjorth), målvakten i Sollefteå som också kommer från Piteå. Jag hoppas att han får stå i mål, för jag vet var man ska skjuta på honom (skratt).

Vad blir nyckeln till seger för er del?

– Att vi håller ihop laget. Vi måste också försöka hålla oss från utvisningsbåset. Vi har suttit där en del – även jag... Man håller fortfarande på och lär sig den nya bedömningsnivån. Vissa matcher tar de för slashing bara man rör vid motståndaren.

Å andra sidan har ni gjort fem mål i box play?

– Ja, vi har ju faktiskt gjort det. Vi har giftiga kontringar och har varit bra på att utnyttja motståndarnas misstag. Men först och främst gäller det att hålla tätt, säger David Pettersson.

Mer läsning

Annons