Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nichlas Torp öppnar för fortsättning i Modo: "Jag har starka känslor för klubben"

/

Nichlas Torps hockeyframtid är fortfarande oviss, men alternativet att fortsätta karriären i Modo Hockey är fortfarande aktuellt för den 27-årige backen.
– Självklart är Modo intressant. Jag har varit här i fyra år och det är inget man bara lämnar bakom sig sådär, säger Torp i en intervju med Tidningen Hockey.

Annons

Nichlas Torps namn är ett av de vanligast förekommande i spekulationerna när det handlar om vilka spelare som kan tänkas fortsätta karriären i Modo efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. En och en halv månad efter förlusten i direktkvalet mot Leksand har Nichlas Torp ännu inte klart för sig var han kommer att spela nästa säsong.

– Jag lägger inte mycket tid alls på det där. Just nu är det full fokus på träning och jag tänker inte stressa med ett beslut om framtiden, säger Torp till Tidningen Hockey.

Läs också: Hägglund: Modo dräneras på talanger och det sänder märkliga signaler

Torp berättar i den långa intervjun med tidningen att hans agent sköter alla kontakter med intresserade klubbar och han avslöjar att det finns intresse från SHL-lag. Samtidigt öppnar Torp för att fortsätta karriären i Örnsköldsvik.

– Självklart är Modo intressant. Jag har varit här i fyra år och det är inget man bara lämnar bakom sig sådär. Jag har starka känslor för klubben och redan från dag ett trivdes jag i Örnsköldsvik. Jag har fått många nya vänner i staden, även utanför isen.

Läs också: Olausson om beslutet att stanna – och tiden efter kvalet: "Det tog väldigt hårt på mig"

Att Andreas Johansson och Fredrik Olausson fortsätter som tränare ser Torp som en viktig förutsättning för att Modos jakt på ett nytt SHL-kontrakt ska bli verklighet.

– Nu slipper man börja om från början som man tidigare har varit tvungen att göra. Det är bra att man kan köra på med samma idéer och spelsystem. Sedan är det två fantastiskt bra tränare båda två. Det är två grymma gubbar, säger Torp till Tidningen Hockey.

Läs också: Experten om Modos nye vd: "Hoppas han har en röd tråd i kavajfickan"

Mer läsning

Annons