Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Att sportsliga ledningen inte var på plats är ett väldigt nonchalant uppträdande

För ganska precis ett år sedan var det klackarna i taket på Modos årsmöte.
Klubben redovisade ett plusresultat, Ryan Whitney presenterades, Niklas Sundström och Anders Hedberg valdes in i styrelsen och klubben gjorde en rejäl sportslig satsning.
Ett år senare höll Modo Hockey sitt första årsmöte som ett hockeyallsvenskt lag.
Och då var inte någon från sporten ens med på mötet.

Annons

Just det att Per Svartvadet eller någon av hans kollegor i den sportsliga ledningen inte var på årsmötet rörde upp känslor. Eller som någon sa: "vi får en massa siffror, men varför är ingen här från sporten och berättar om kommande säsongs trupp"?

En bra fråga. en viktig fråga. En självklar fråga.

Handuppräckning krävdes i frågan om medlemsavgiften skulle förändras. Valet föll på att låta avgiften vara kvar i samma form.

Modo Hockey är ett bolag, men framförallt en idrottsklubb som genomgått sitt tuffaste år någonsin, man åkte ur SHL och medlemmarna på det välbesökta årsmötet hade med sig massor av frågor, men fick inga svar.

Att sporten inte hade en representant på mötet är arrogant, det är nonchalant mot medlemmar och sponsorer, människor som man är mer beroende av än någonsin. Det är för dåligt. Det här är en förtroendefråga och Svartvadet & co. stärkte inte precis sina aktier hos fansen.

Okej om Svartvadet hade förhinder, men någon från sporten borde ha pallrat sig dit. Eller åtminstone varit med via länk.

Modo Hockeys nyvalde ordföranden Ulf Strinnholm.

Men detta kommer inte att hända igen, det lovade nyvalde ordföranden Ulf Strinnholm.

Det var en munter stämning i den kommunhyrda lokalen i Fjällräven Center vid den här tiden i fjol. Modo hade kvalat sig kvar, man hade nått ett plusresultat på drygt en miljon kronor, en stolt Per Svartvadet pratade om en rejäl sportslig satsning och att Modo skulle bli ett lag att räkna med igen.

Ja, ni vet ju hur det gick och man kan väl säga att det var en något mer dämpad stämning på det här årsmötet 2016 och det blev ingen "Ryan Whitney"-presentation. Istället blev det ekonomichefen Janne Sjölund som fick ta en del stor del av tiden.

Modo Hockey är allsvenskt, man backar 3,8 miljoner kronor och det är ju en sportslig mardröm för klubben.

Men nu är Modo där och man måste börja om och man gör det med en ny ordförande, en ny vd, två tränare som kom in mitt i säsongen och som fick länspumpa sig blå i ansiktena för att rädda ett sjunkande skepp, utan att lyckas.

Nu får Andreas Johansson och Fredrik Olausson vara med från början, sätta färdriktning, välja spelare (visserligen efter en rätt tunn plånbok, spelar budgeten sänks från drygt 30 miljoner kronor till 12 miljoner) och med på båten får man en till hälften ny styrelse och en ny vd.

En ny styrelse vinner inga matcher, men man bygger starka klubbar, man bygger en plattform att stå på, man måste se att ekonomin blir stark och att Modo hittar tillbaka till det man står för, bygdens lag med grannens grabb. Klarar den nya styrelsen med ordföranden Ulf Strinnholm och vd:n Johan Widebro det ger man också den sportsliga ledningen förutsättningar att lyckas.

Det är inget lätt jobb, men Modo Hockey måste agera och det gör man nu och det är väldigt glädjande att supportrar och sponsorer, om man ska tro valberedningen, varit så engagerade. Nu kommer Modo naturligtvis inte att vara ett SHL-lag säsongen 17/18 bara för att man städar på vd-stolen och i styrelsen, den som tror det är naiv. Men det är väldigt många människor i och runt klubben som agerar nu, och det ger framtidstro.

Hoppas sportledningen också inser att supportrarna förtjänar bättre.

LÄS MER: Hägglund: En helt nödvändig renovering

SE MER: De kan ta plats i nya styrelsen

SE MER: Modos valberedning om medlemmarnas engagemang

Mer läsning