Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edblom om återkomsten – och uppbrottet med Björklöven: "Tror att många förstår"

Modo, Mariestad, Oskarshamn, Troja-Ljungby, Örebro, Leksand, Södertälje, Björklöven... Nu har Pär Edblom slutit cirkeln. "Jag är stolt över att vara här", säger Modos senaste pusselbit i lagbygget.

Annons

Visst har det tisslats och tasslats lite, inte minst bland Modosupportrarna: "Pär Edblom bor ju i Örnsköldsvik, är "grannens grabb", har lång rutin av allsvenskt spel och skulle vara ett gott tillskott på centersidan. Visst, han har kontrakt med Björklöven – men det går kanske att lösa?".

Det gick att lösa.

I fredags kom två täta pressreleaser: Först förkunnade Björklöven att klubben och Edblom gått skilda vägar – och kort därefter presenterades 31-åringen som en förstärkning av Modo Hockey.

– Det är min moderklubb och det här är mitt hem. Det känns grymt kul att vara hemma, säger Pär Edblom när Allehanda.se träffar honom under måndagen – första dagen på det nya jobbet.

– Det känns i benen... Det är tester i dag och tester i morgon och sedan är det full huggning med laget.

LÄS OCKSÅ: Nyförvärvet om uppväxten, valet av Modo – och rollen han jagar: "Kommer att göra allt"

Pär Edblom var 20 år gammal när han lämnade Modo för att pröva sina vingar på annat håll – först och främst i Mariestad i divison 1. Nu har han hunnit bli 31 år och under de elva år som passerat har han avverkat sju olika klubbar i tre olika serier.

– Jag har mest spelat i de södra delarna av Sverige. Det har varit kul att vara runt och se sig om; jag har skaffat mig erfarenheter på olika platser och bott i både små och stora städer.

Pär Edblom har återvänt till Örnsköldsvik – och moderklubben.

Hur skulle du beskriva dig som spelare i dag?

– Hyfsat allround skulle jag säga.

När vi ber honom beskriva sin bild av Modo under de år han varit borta konstaterar Edblom att det "varit toppar och dalar", innan han än en gång understryker hur glad han är över att vara tillbaka.

För ett drygt år sedan flyttade han och frun Jenny hem till Örnsköldsvik med sina två små barn. För Pär innebar säsongen i Björklöven ett pendlande till och från Umeå.

– Det funkar väl, men nu när jag fick möjlighet till det här så var det ännu bättre.

Men hur känns det att lämna Björklöven?

– Det är alltid lite så där. Att lämna ett lag är så klart med blandade känslor, man har kompisar och har skaffat sig en relation med klubben. Det är alltid tvådelat, men i det här fallet känns det ju faktiskt väldigt bra att komma tillbaka hit.

Du hade ju ett år kvar på kontraktet. Tror du att det kan bli så att du målas ut till en quisling i Umeå?

– Nej, det hoppas jag inte. Det tror jag inte. Några kanske tycker det men jag tror att många ändå förstår situationen, när jag bor här och det är moderklubben. Jag vill tro att det är så i alla fall...

LÄS OCKSÅ: Svartvadet avfärdar tidigare Modobacken – och nästa värvning kan vara en VM-spelare

Se hela intervjun i tv-spelaren ovan.

Edblom har hunnit språka med huvudtränaren Andreas Johansson vid några tillfällen och har en god bild av den ledarstab han nu får arbeta under.

– De är noggranna och seriösa. Det känns inspirerande; de verkar ha ett enormt driv och det behövs. Andreas vill framåt och utveckla framför allt – det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, är du här så är du här av en anledning och det är för att utvecklas.

Tror du att det kan vara positivt för ditt spel att du nu får flytta hem?

– Ja, det tror jag. Även om branschen är som den är och folk flyttar hit och dit... Om det är någon klubb jag verkligen bryr mig om, någonstans jag vill vara, så är det här. Det känns som en bra grund att stå på, säger Pär Edblom.

Mer läsning