Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axel Eidstedt klar för Modo: "Det finns en otrolig potential i honom"

21-årige backen Axel Eidstedt är klar för spel i Modo kommande säsong.
– Han var en av de bästa defensiva backarna jag coachade under säsongen 2013/2014 då han även var nära att ta en tröja i JVM-laget den säsongen, säger Andreas Johansson om Modos senaste nyförvärv.

Annons

Eidstedt, som mäter 189 centimeter och väger 102 kilo, har spelat 78 SHL-matcher och funnits med i truppen till 14 CHL-matcher för HV71. Han beskriver sig själv som en back som gillar det defensiva spelet och att spela fysiskt. Modotränaren Andreas Johansson, som känner Eidstedt sedan tidigare, stämmer in i beskrivningen av backbjässen.

Läs också: Häggqvist om Modos backförvärv: "I gränslandet mellan SHL och allsvenskan"

Axel Eidstedt lämnar moderklubben HV71 för spel med Modo.

– Axel är en ung och utvecklingsbar back som är stor, stark, rejäl och redan har bevisat att han kan spela på SHL-nivå och göra det riktigt bra. Han var en av de bästa defensiva backarna jag coachade under säsongen 2013/2014 då han även var nära att ta en tröja i JVM-laget den säsongen, säger Johansson till Modos hemsida.

– Det finns en otrolig potential i honom där han även är en ödmjuk och hårt jobbande kille som kommer att arbeta stenhårt för att hela tiden bli en bättre hockeyspelare.

Läs också: Experten utser Modos drömspelare till nästa säsong: "Han har gjort supersuccé och är ledig nu"

Eidstedt lämnar nu moderklubben HV71 för spel med Modo i Hockeyallsvenskan, där han tror att han kan växa ytterligare som spelare.

– Jag tror att jag kommer att utveckla det offensiva spelet den kommande säsongen där min målsättning är att bli ännu mer av en tvåvägsback i framtiden. Jag gillar det defensiva spelet och kan även utvecklas där, men både hoppas och tror att jag även kommer att kunna bidra offensivt den kommande säsongen, säger Eidstedt till Modos hemsida.

Att Eidstedt känner Andreas Johansson och Fredrik Olausson sedan tidigare var en bidragande faktor till att 21-åringen nu väljer att ansluta till Modo och försöka hjälpa klubben tillbaka till ishockeyns finrum.

– Jag känner att spel i Modo Hockey är en väldigt bra möjlighet för mig att visa vad jag går för där jag vill hjälpa Modo tillbaka till SHL, säger Eidstedt.

Läs också: Modo jagar två etablerade backar: "Hoppas få besked i slutet av veckan"

Mer läsning

Annons