Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hånade Sedinarna – som svarade med mål

/
  • Daniel Sedin uppvaktas hårt av Bostons kapten Zdeno Chara. Matchen som sådan gick Vancouver vinnande ur.

För två och ett halvt år sedan åkte Boston Bruins hem från Vancouver med Stanley Cup.

På lördagen var laget tillbaka på Canucks hemmaplan för första gången sedan dess – och fick se sig besegrat.

Annons

Det delades visserligen inte ut någon buckla den här gången, men matchen var ändå mer än bara ännu en tillställning i serielunken.

Inte minst valde Bostons "plåga" Brad Marchand att reta upp både hemmalaget och publiken under matchen. Dels låtsades han lyfta Stanley Cup framför Vancouvers bänk – och dels kysste han ringfingret för att håna Henrik Sedin för att denne inte har någon Stanley Cup-ring.

– Uppenbarligen (har han) ingen klass, sa Vancouverforwarden Ryan Kesler efter matchen och Marchand fick dessutom en känga av sin coach Claude Julien på presskonferensen efter matchen.

– Av vad jag har hört av det som hände... det är definitivt ingenting som vi kommer att acceptera i vår organisation, sa Julien.

Hånen bet inte heller på Vancouver, som vann med hela 6–2 och därmed tog sin sjunde raka seger.

Tvillingarna Sedin var i allra högsta grad inblandade. Henrik gjorde ett mål i powerplay, framspelad av Daniel, och de båda låg också bakom det viktiga 4–1-målet tidigt i tredje perioden.

Matchen har föranlett mycket skriverier, men Henrik Sedin ville tona ner händelserna efter matchen.

– Jag vet att media har byggt upp den här matchen och att fansen var uppspelta, vilket var bra. Det är vad du vill ha i den här ligan, matcher som folk ser fram emot. Men för oss var det här inte mer än att vi mötte ett bra lag och visade att vi själva är ett bra lag, sa Sedin till Vancouver Sun.

Mer läsning

Annons