Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägg: "Får smälla på lite extra"

Robert Hägg är en av Sveriges defensiva stöttespelare.
Då hamnar man i fokus mot lag som Ryssland.
– Det blir det stora testet så här långt, säger Modobacken.

Annons

Det är dags för gruppfinal i junior-VM.

Mötet Sverige–Ryssland på nyårsafton har stor betydelse för tabellen och båda lag kan i teorin sluta allt mellan etta och trea.

Tuffaste mötet så här långt för Sverige – och ett klurigt prov för lagets defensiva spelare.

– Vi har sett att ryssarna är ett bra lag med många skickliga spelare. Viktigt att vi ligger tajt i positionerna, säger Robert Hägg.

Modobacken är inställd på att det behövs fysiskt spel för att stoppa ryssarna. Han vet också att en poäng räcker för att säkra gruppsegern.

– Förhoppningsvis kan vi störa några av deras individuellt skickliga spelare med att smälla på lite extra. Då kanske vi kan sätta oss i deras huvuden, säger Robert Hägg, som vet att han kommer att sättas på prov.

– En sådan som (Mikhail)Grigorenko är väldigt skicklig och har spelat i NHL. Det vore dumt att inte ha koll på sådana killar.

18-årige Hägg fick vara med och göra mål mot Norge på söndagen.

Han tror inte att läsarna och tv-tittarna ska vänta sig mycket mer än så.

– Jag fick en bra passning, haha. Nej, men det är ju kanske inte den uppgiften jag har i laget. Vi har riktigt många offensivt skickliga spelare i laget, till exempel "Frölundakedjan" som ni kallar den.

– Jag försöker mest att fokusera på det defensiva spelet och att lägga fram några bra passningar till dem, säger Robert Hägg.

Mer läsning

Annons