Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte mucka gräl med ett halvt lag

/

Sedinarnas coach fick sitt straff efter bråket: "Farligt och pinsamt".

Annons

Han är känd för att vara hetlevrad, och har i princip avspisas allt och alla inom NHL-hockeyn.

Nu har coachen John Tortorella slagit till igen.

Sedinarnas nye coach har fört en relativt lugn tillvaro efter bytet från New York Rangers till Vancouver, men natten mot söndag tog tålamodet slut och den korta stubintråden brann definitivt upp.

– Tortorellas agerande när han försökte ta sig in i Calgary Flames omklädningsrum efter första periodens slut var både farligt och en pinsamhet för ligan, sa NHL:s höjdare Colin Campbell. Coacher i NHL har ett ansvar att föregå med gott exempel, även när känslorna svallar, och herr Tortorella misslyckades med det.

Läs också: TV: Alexander Steens härliga succé i natt

Bakgrunden till slagsmålet – där Tortorella alltså försökte ta sig in i Flames låsta omklädningsrum samtidigt som Flames-spelarna väntade i korridoren – var matchens första tekning.

Där skickade Flamescoachen Bob Hartley fram sina slagskämpar, i stället för att som vanligt ställa upp med bästa femman. För Sedinarna betydde det att de fick stå åt sidan när Tortorella i sin tur skickade in sina tuffingar för första tekningen.

– Jag hade inget alternativ. Jag kan inte riskera att slänga in bröderna Sedin när de startar med det manskapet. Jag vet vad det är för coach på andra sidan, jag känner honom, förklarade John Tortorella senare.

Och mycket riktigt – så fort pucken släpptes brakade ett jätteslagsmål ut där alla utespelare på isen var inblandade.

Redan då var Tortorella vansinnig och skrek mot Calgarybåset. Och i första periodpausen tog han det alltså ett steg längre.

John Tortorella stängs nu av i 15 dagar utan lön, vilket innebär sex matcher där han inte får coacha laget. Han får heller inte ha någon kontakt med laget före, under eller efter matcherna.

Se tv-bilderna från storbråket direkt på nedsläpp [extern länk]

Se tv-bilderna på Tortorellas bråk i periodpausen [extern länk]

Mer läsning

Annons