Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Modospelaren nekades kontrakt – blir kapten i Karlskrona

Han och Markus Näslund kunde inte komma överens. Morten Madsen ville stanna, men hamnade istället i Hamburg. Nu är han tillbaka i Sverige och Karlskrona, som gör honom till kapten. "Morten är en pådrivare, en kille som gör jobbet varje dag", säger tränaren Per Hånberg.

Annons

Danske Morten Madsen värvades till Modo från Minnesota Wilds farmarlag Houston Aeros 2009. Det blev två förlängningar av det kontraktet men 2013 stod det klart att han inte skulle bli kvar i Modo trots en hyfsad sista säsong.

Efter en detour till Hamburg är han nu tillbaka i Sverige och Karlskrona HK inför kommande säsong. Och de gör honom nu till kapten.

– Vi har diskuterat i ledarstaben vilken typ av kapten vi ville ha, vilka egenskaper personen ska besitta och valet föll på Morten. Han har lång erfarenhet av att vara kapten och assisterande kapten både i danska landslaget och i klubblagen där han spelat, säger tränaren Per Hånberg i en kommentar på klubbens webbsida.

Hånberg är helt trygg i sitt val av Madsen som kapten och menar att han har de kvalitéer som krävs för att driva laget framåt.

– Morten är en pådrivare, en kille som gör jobbet varje dag, ställer höga krav på sig själv men också på sin omgivning. Vi känner att det finns respekt för honom i laget och han känner själv att det är en stor ära att böra kaptensbindeln i år. Det känns riktigt bra med Morten som KHK:s kapten.

Mer läsning