Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Modoitens otroliga svit – är en seger från karriärens största triumf: "Fantastisk känsla"

Anton Forsberg fortsätter att vara ett monster i Calder Cup-slutspelet. Natten mot tisdagen, svensk tid, vann han och hans Lake Erie Monsters den tredje finalmatchen mot Hershey Bears – och har nu 3–0 i matcher.

Annons

Anton Forsbergs superform fortsätter – nu är han nära att få lyfta Calder Cup-bucklan.

Ni kanske kan storyn vid det här laget: Härnösandssonen Anton Forsberg inledde Calder Cup – AHL:s motsvarighet till Stanley Cup – på bänken men fick byta av finländaren Joonas Korpisalo i slutet av kvartsfinalspelet.

Sedan dess har han varit Lake Eries nummer ett – och konstigt är inte det. När laget vann den tredje finalen mot Hershey med 3–2 i sudden death tog Forsberg sin åttonde (!) raka seger i slutspel. Han har helt enkelt varit i kanonslag och en stor anledning till lagets framgångar.

23-åringens räddningsprocent i slutspelet är 94,4 och antalet insläppta mål per match 1,55.

– Just nu är det en fantastisk känsla, sa Anton Forsberg i en intervju efter matchen som går att se här (extern länk).

– Jag har fortsatt att spela på samma sätt. Vi har studsarna med oss just nu och krigar hårt för det så jag tycker att vi förtjänar det.

Med Forsberg i målet tvålade Lake Erie till Adrian Kempes Ontario Reign med 4–0 i matcher i semifinalen och nu är laget på god väg att göra rent hus även i finalen. På lördag avgörs den fjärde finalmatchen och Lake Erie har då chans att avgöra allting på hemmaplan.

För att se highlights från match tre, klicka här (extern länk).

Mer läsning

Annons