Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde raka för Ö-vik Hockey?

/
  • Peter Lundqvist, Lars Jansson och Rasmus Forsberg jublar efter ett av nio mål mot Kovland tidigare i veckan. Örnsköldsvik Hockey jagar fjärde raka vinsten på söndag.

Örnsköldsvik Hockey tog en poäng på de sex första matcherna i division 1 Norra.
Nu har det blivit tre raka segrar och 19-3 i målskillnad.

Annons

– Vi har fått utdelning framåt, tack vare ett kreativare anfallsspel. Vi har övat hårt på det, tittat på video och även kollat in SHL-klipp, säger tränaren Mikael Sundell.

Det blev en hel del uddamålsförluster i inledningen. Det satte sig på psyket.

– Vi har haft ett bra försvarsspel hela tiden. Nu har målskyttet lossnat och det är mycket glädjande. Och vi har spridit målskyttet på många.

Elva spelare har nätat. Dennis Nordin och Peter Lundqvist är bäst med fem respektive fyra mål.

Hur har power play och box play sett ut?

– Vi är jättestarka i BP och 89.58 (trea i serien) är en jättebra siffra. Det har knutit sig i power play, men det har börjat släppa på sistone.

Ö-vik är åtta i PP-ligan av tolv lag. Det har blivit fem mål på 36 försök, vilket ger en procent på 13.89.

– Vi måste över 20.

På söndag väntar nästjumbon Vännäs hemma i Skyttishallen. Vännäs coachas av vitryssen Igor Matushkin som varit general manager för KHL-laget Dynamo Minsk. Han gjorde 85 matcher i högsta ligan och representerade Luleå, Björklöven och Timrå.

– Jag har högsta respekt för Vännäs som har ett ungt lag. De har några riktigt bra spelare, bland annat Adam Svensson (back) och Oscar Persson (forward) som spelat med juniorlandslaget, säger Mikael Sundell.

Rutinerade forwarden i Ö-vik Hockey Niklas Granberg bröt armen mot Brunflo förra helgen. Han blir borta i några månader.

Mer läsning

Annons