Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkla misstag fällde Modo-juniorerna

Modo J20 har fortsatta problem i J20 SuperElit Top 10. Under lördagen kom lagets tredje förlust på fyra matcher. Djurgården J20 vann med 7-4.
– De vinner fullt rättvist, säger Henrik Gradin.

Annons

Resultaten har inte gått Modos väg under de fyra inledande matcherna efter juluppehållet. Trots att laget under långa stunder spelat en bra ishockey har en utebliven effektivitet straffat Modo. Under lördagens match mot Djurgården var det inte effektiviteten som var problemet, utan de individuella misstagen. 

– I första perioden gör de det riktigt bra. Vi ska vara glada att det bara är 2-0 då. I andra och tredje spelar vi mycket bättre än dem, men vi släpper till för enkla mål och gör många individuella misstag på en nivå som inte ens håller J18-klass, berättar Henrik Gradin, Modos huvudtränare.

Just att laget har haft svårt att vinna matcher på slutet tror Henrik Gradin har påverkat lagets självförtroende. 

– Självförtroendet är inte på topp. Vi är inte vana vid att förlora matcher.

 För att Modo ska kunna vända denna negativa trend krävs det att man börjar om från ruta ett, anser Henrik Gradin.

– Ibland måste man börja om från början. Jag tror att det handlar om att jobba hårt och börja i rätt ände. Vi måste börja bakifrån med försvarsspelet, våga grisa lite grann för vi behöver inte vara konstruktiva hela tiden. 

Trots förlusten tar Modo med sig den tredje perioden. En period där laget såg ut att vara på väg in i matchen igen genom Fabian Gunnarssons mål 18 sekunder in i slutperioden.

– Vår sista period tar vi med oss. Vår attityd och inställning är riktigt bra. Det är en helt annan vilja i den perioden jämfört med de två första, säger Henrik Gradin.

MATCHFAKTA

Djurgården–Modo 7–4 (2–0, 2–1, 3–3)

D: Tobias Liljedahl 3, Jakob Wallin, Måns Krüger, Oscar Bergkvist, Henrik Nyberg. 

M: Victor Öhman, Fabian Gunnarsson, Manuel Ågren, Axel Ottosson.

Skott: 49-26

Mer läsning

Annons